Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συμμορία διαρρηκτών με πασπαρτού, ανιχνευτές και θηλυκούς κατασκόπους
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμμορία διαρρηκτών με πασπαρτού, ανιχνευτές και θηλυκούς κατασκόπους

Του Πέτρου Καρσιώτη Συμμορία δεινών διαρρηκτών, που “δούλευαν” με κλειδιά-πασπαρτού, ανοίγοντας τις κλειδαριές σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα και με “πολιορκητικούς κριούς” δύο νεαρές καλλονές, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ Η ομάδα των ληστρικών εισβολέων σε διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, των Τρικάλων και πιθανότατα και άλλων περιοχών της […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συμμορία δεινών διαρρηκτών, που “δούλευαν” με κλειδιά-πασπαρτού, ανοίγοντας τις κλειδαριές σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα και με “πολιορκητικούς κριούς” δύο νεαρές καλλονές, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ

Η ομάδα των ληστρικών εισβολέων σε διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, των Τρικάλων και πιθανότατα και άλλων περιοχών της χώρας, αποτελείτο από ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ανησυχητικά δεδομένα από τα ευρήματα

Έως στιγμής έχουν συλληφθεί εννέα άτομα για εμπλοκή στη συμμορία. Ακόμη και από τα ευρήματα, τα περισσότερα από τα οποία αφορούν κοσμήματα και μικρές ηλεκτρονικές συσκευές, προκύπτουν δεδομένα ανησυχητικά για τον τρόπο δράσης αυτών των ομάδων.

Έμπαιναν κι έψαχναν τα σπίτια με ανιχνευτές μετάλλων 

Στην κατοχή τους βρέθηκε και ανιχνευτής μετάλλων με τον οποίο όταν εισέβαλαν στα διαμερίσματα αναζητούσαν επίμονα την ύπαρξη κοσμημάτων, τα οποία στη συνέχεια διοχέτευαν σε κλεπταποδόχο, ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου από το οποίο όμως έχει αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας!

Τις ηλεκτρονικές συσκευές αγόραζε πωλητής του διαδικτύου 

Τις μικρές ηλεκτρονικές συσκευές αγόραζε έτερος κλεπταποδόχος, ο οποίος τις πουλούσε σε προσιτές τιμές μέσω διαδικτύου σε άτομα που δεν γνώριζαν την προέλευσή τους.

Όσον αφορά την παρουσία δύο νεαρών γυναικών, εκ των οποίων έχει συλληφθεί η μία, ηλικίας 22 ετών, ο ρόλος τους, σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ήταν… κατασκοπευτικός!

Νέες κι όμορφες έμπαιναν στις πολυκατοικίες σαν… κατάσκοποι

Νέες και όμορφες είχαν αποστολή από τα αρχηγικά μέλη να αντλούν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση ενοίκων πολυκατοικιών, να τσεκάρουν τις συνήθειές τους, τις ώρες απουσίας και τα δρομολόγια διαφυγής!

“Ψάχνουμε κάποια φίλη”

Έμπαιναν στις πολυκατοικίες, περνώντας ουσιαστικά απαρατήρητες καθώς δεν έβαζαν σε υποψίες άλλους ενοίκους που τις έβλεπαν καθώς και σε περίπτωση που δέχονταν ερώτηση, απαντούσαν ότι ψάχνουν να βρουν κάποια φίλη και ότι “ίσως έχουν κάνει λάθος στην πολυκατοικία”.

Τουλάχιστον 32 διαρρήξεις

Τα μέλη της σπείρας  ενέχονται σε διαρρήξεις τουλάχιστον  τριάντα δύο  διαμερισμάτων, σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τρίκαλα>>.

Έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Από τα μέσα Ιουλίου η δράση τους

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου 2018 έως και τις αρχές Δεκεμβρίου, οι 6 από τους συλληφθέντες μαζί με 34χρονο ημεδαπό – ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης της χώρας – διέπρατταν συστηματικά κλοπές από διαμερίσματα, αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα αντικλείδια που προμήθευε 36χρονος

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, παραβίαζαν τις πόρτες των διαμερισμάτων κυρίως με αντικλείδια που προμηθεύονταν από 36χρονο μέλος του κυκλώματος, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Στις 200.000 η λεία

Με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν τις  διαρρήξεις διαμερισμάτων με τη συνολική τους λεία να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις