Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας – Ζητούν συνάντηση με Γαβρόγλου (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας – Ζητούν συνάντηση με Γαβρόγλου (vid)

Καθηγητές, δάσκαλοι και σωματεία εκπαιδευτικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας. Η συγκέντρωση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σύστημα μοριοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Η διαμαρτυρία έρχεται λίγες ώρες μετά την άρνηση των εκπαιδευτικών να συναντήσουν τον υπουργό Παιδείας στη Βούλη. Οι εκπαιδευτικοί επέμειναν στην απόφαση […]

συγκέντρωση εκπαιδευτικών

Καθηγητές, δάσκαλοι και σωματεία εκπαιδευτικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Η συγκέντρωση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σύστημα μοριοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Η διαμαρτυρία έρχεται λίγες ώρες μετά την άρνηση των εκπαιδευτικών να συναντήσουν τον υπουργό Παιδείας στη Βούλη.

Οι εκπαιδευτικοί επέμειναν στην απόφαση τους η συνάντηση με τον Κώστα Γαβρόγλου να πραγματοποιηθεί στο γραφείο του στο υπουργείο.

 Συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο παιδείας

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα προσλήψεων προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους.

Παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για τις προσλήψεις και το νέο σύστημα μοριοδότησης.

Αυτό, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα σήμερα στο κάλεσμα που τους απηύθυνε ο υπουργός δεν ανταποκρίθηκαν.

Αρνήθηκαν γιατί οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών αναφέρουν ότι «η συνάντηση της Πέμπτης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο Υπουργείο Παιδείας υπό την δυναμική αντίδραση του κλάδου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις