Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στο στόχαστρο της Τροχαίας όσοι μιλούν και οδηγούν
ΕΛΛΑΔΑ

Στο στόχαστρο της Τροχαίας όσοι μιλούν και οδηγούν

Του Πέτρου Καρσιώτη Στα… ραντάρ της Τροχαίας, όσοι εξακολουθούν να μιλάνε στα κινητά τηλέφωνα, την ώρα που οδηγούν! Σε μία και μόνο εξόρμηση και με την υπόμνηση ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής, η Τροχαία πληροφορεί ότι τα συνεργεία της βεβαίωσαν 259 παραβάσεις για αντικανονική χρήση κινητού ενώ παράλληλα αφαιρέθηκαν […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στα… ραντάρ της Τροχαίας, όσοι εξακολουθούν να μιλάνε στα κινητά τηλέφωνα, την ώρα που οδηγούν!

Σε μία και μόνο εξόρμηση και με την υπόμνηση ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής, η Τροχαία πληροφορεί ότι τα συνεργεία της βεβαίωσαν 259 παραβάσεις για αντικανονική χρήση κινητού ενώ παράλληλα αφαιρέθηκαν 223 πινακίδες κυκλοφορίας, 231 άδειες κυκλοφορίας και 237 άδειες οδήγησης!

Η εξόρμηση όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Τροχαίας εντάσσεται στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και ειδικότερα για τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν αντικανονικά το κινητό τους τηλέφωνο κατά την οδήγηση.

Παράβαση που κοστίζει ζωές η χρήση τηλεφώνου

Υπενθυμίζεται στους οδηγούς ότι η αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, συνιστά παράβαση η οποία αποτελεί άμεση αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Πως μιλάμε όταν είναι απόλυτη ανάγκη

Παρακαλούνται λοιπόν οι οδηγοί να αποφεύγουν τη χρησιμοποίηση του κινητού τους τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αν δε είναι απόλυτη ανάγκη να γίνει αυτή, τότε πρέπει η χρήση του κατά τη διάρκεια της οδήγησης να γίνεται μόνο όταν το κινητό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας (bluetooth) ή να σταθμεύουν το όχημά τους σε ασφαλές σημείο, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος.

Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Διαβάστε ακόμα:

Μουντιάλ 2018: Οι πρώτες συλλήψεις για παράνομο στοίχημα

Παρίστανε τον υπάλληλο της Ε.Υ.Π και υποσχόταν επιδοτήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις