Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

  Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 17.53 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.  Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, συνοδευόταν από τους μητροπολίτες Ιωαννίνων Μάξιμο και Πατρών Χρυσόστομο, καθώς και τον επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο, διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδας.   Στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου […]

 

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 17.53 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, συνοδευόταν από τους μητροπολίτες Ιωαννίνων Μάξιμο και Πατρών Χρυσόστομο, καθώς και τον επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο, διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδας.  

Στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου τους υποδέχτηκε ο κ. Τσίπρας. 

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του «The TOC» θα είναι εφ’ όλης της ύλης αλλά θα επικεντρωθεί σε τρία ζητήματα.  

Ο κ. Ιερώνυμος αναμένεται να ζητήσει διευκρινήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την ουδετερότητα του θρησκεύματος που είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση. 

Παράλληλα ζήτημα είναι το τι θα γίνει με τη μισθοδοσία του κλήρου που αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Πολιτείας ήδη από το 1952. 

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι Νίκος Φίλης και Νίκος Ξυδάκης έχουν ζητήσει να κοπεί ο ομφάλιος λώρος του δημοσίου με την εκκλησία.  

Τρίτο θέμα αποτελεί η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Η εταιρεία που είχε συσταθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά, «πάγωσε» επί ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ ουσιαστικά δεν προχώρησε παρά τις συνεχείς πιέσεις από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος,θα παραδώσει στον κ.Τσίπρα και υπόμνημα με τις θέσεις της Εκκλησίας, όπως αυτές κωδικοποιούνται μετά τη διήμερη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επί της Συνταγματικής Αναθεώρησης.  

Αμέσως μετά το τέλος του τετ α τετ μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου θα γίνουν κοινές δηλώσεις, ενώ αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.  

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις