Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στους δρόμους και πάλι φοιτητές και απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ – Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους και πάλι φοιτητές και απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ – Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό (vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αριστοτέλους με Μητροπόλεως πραγματοποιούν φοιτητές και απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ θα πραγματοποιήσουν πορεία με κατάληξη τον Λευκό Πύργο Bασικό αίτημα να σταματήσει η υποβάθμιση των πανεπιστημιακών σχολών της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  με τίτλο “Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού – Προπονητές […]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αριστοτέλους με Μητροπόλεως πραγματοποιούν φοιτητές και απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ θα πραγματοποιήσουν πορεία με κατάληξη τον Λευκό Πύργο

Bασικό αίτημα να σταματήσει η υποβάθμιση των πανεπιστημιακών σχολών της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Πρόκειται για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  με τίτλο “Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού – Προπονητές και εκπαιδευτές – Ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις”.

Φοιτητές και όχι μόνο, υποστηρίζουν πως εξισώνονται τα πτυχία τους με τους αποφοίτους ΕΠΑΛ και ΙΕΚ.

“Θέλαμε να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό, να του εκθέσουμε τα αιτήματα μας, αλλά όπως φαίνεται είναι δύσκολο με το πρόγραμμα του.

Αυτή τη στιγμή αναμένουμε μια νέα  συνάντηση με τους αρμόδιους υφυπουργούς για να θέσουμε εκ νέου τις προτάσεις μας, υπάρχει κλίμα διαλόγου και πιστεύουμε  ότι θα δικαιωθούμε” δηλώνει ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, εκπρόσωπος των φοιτητών και αποφοίτων ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης στο “makthes.gr”.

Όπως λέει, οι φοιτητές θα δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση αψηφώντας το κρύο και τη βροχή.

“Με τη σημερινή μας διαμαρτυρία θέλουμε να διασφαλίσουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, να διασφαλίσουμε ότι ευπαθείς ομάδες και μικρά παιδιά θα έρχονται σε συνεργασία μόνο με σωστά καταρτισμένους γυμναστές”.

Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Αττικής (ΣΥ.Π.Φ.Α.Α.) έστειλε υπόμνημα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Παπούλιας, τονίζει στην Alphafreepress:

«Οι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής ζητούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που ισοπεδώνει την ‘επιστημονικότητα’ της άσκησης και του αθλητισμού, και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ζητάμε από τους πολίτες τη στήριξη τους, ζητάμε να απαιτούν επιστημονική κατάρτιση πανεπιστημιακού επιπέδου από τον άνθρωπο που θα τους γυμνάσει, και να μην εμπιστεύονται τη σωματική υγεία τους σε εκπαιδεύσεις σεμιναριακού τύπου λίγων Σαββατοκύριακων».

Τα Τμήματα ΤΕΦΑΑ εξέδωσαν συλλογικό ψήφισμα ενάντια στο προς διαβούλευση Σχέδιο Νόμου, στο οποίο αιτιολογούν τις αντιρρήσεις τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις