Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας: “Η Ελλάδα δεν αφήνει μόνο την κρίση της πίσω της…”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας: “Η Ελλάδα δεν αφήνει μόνο την κρίση της πίσω της…”

Με ομογενείς και Αμερικανούς επιχειρηματίες συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική αποστολή που τον συνοδεύει στο Σικάγο- Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουίκ- κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Στη συνάντηση, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο να έχουν οι επενδύσεις, συμμετείχαν δώδεκα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, […]

Με ομογενείς και Αμερικανούς επιχειρηματίες συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική αποστολή που τον συνοδεύει στο Σικάγο- Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουίκ- κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Στη συνάντηση, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο να έχουν οι επενδύσεις, συμμετείχαν δώδεκα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, της καινοτομίας, της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας, το real estate, τις αερομεταφορές, τα funds.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας, ειδικότερα, τη θετική δημοσιονομική πορεία, την επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης με αναφορά στην εκτίμηση για κλείσιμο άνω του 2% το 2017.

Τόνισε μάλιστα πως η οριστική έξοδος από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 είναι δεδομένη. Όπως είπε, η κυβέρνηση δίνει μάχες να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και αφοσιώνεται στον στόχο της, που είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο υπογράμμισε τα βασικά στοιχεία που αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και ως προς τις επενδυτικές προοπτικές: η γεωγραφική και η γεωστρατηγική θέση της, καθώς επίσης και η παρουσία της στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης.

Σχετικά με τις προοπτικές και το ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον της χώρας, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «αναμφισβήτητα υπάρχει πολιτική σταθερότητα, γεγονός που παρέχει και ασφάλεια στους επενδυτικές».

«Η Ελλάδα δεν αφήνει πίσω της μόνο την κρίση αλλά και το μοντέλο που τη δημιούργησε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός,

Αμέσως μετά τη συνάντηση έστειλε μήνυμα στήριξης της ομογένειας μέσω Twitter:

Δημήτρης Βίτσας: Πολύ σημαντική η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

Λίγα 24ωρα πριν την άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη χώρα επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Στην αμερικανική πρωτεύουσα δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού», δήλωσε ο υπουργός, για την επίδραση που αυτή θα έχει τόσο για τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, όσο και στα περιφερειακά θέματα. «Θα είναι πολύ καρποφόρες οι πολιτικού και οικονομικού χαρακτήρα συζητήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός», είπε ο κ. Βίτσας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πλέον η Ελλάδα είναι παραγωγός καλών ειδήσεων». Όπως επισημαίνει, «έχει αλλάξει πάρα πολύ το κλίμα σε σχέση με το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα» γενικώς αλλά και ειδικώς, στον τομέα των εξοπλισμών –και σε αυτόν τον τομέα υπάρχει πεδίο συνεργασίας των δύο χωρών. «Έχουμε καταφέρει μέσα σε 2,5 χρόνια πολλά πράγματα» υποστηρίζει ακόμη στη συνέντευξή του.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις