Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στη φυλακή ανθυπαστυνόμος για υπεξαίρεση ποσού άνω των 500.000 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη φυλακή ανθυπαστυνόμος για υπεξαίρεση ποσού άνω των 500.000 ευρώ

Του Πέτρου Καρσιώτη Στη φυλακή οδηγήθηκε ανθυπαστυνόμος, οικονομικός διαχειριστής στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας για υπεξαίρεση ποσού που αγγίζει και ίσως ξεπερνά τα 500.000 ευρώ! Διαχείριση μέχρι το τέλος του 2012 Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, ο συγκεκριμένος αξιωματικός εκτελούσε χρέη οικονομικού διαχειριστή της Αστυνομικής Διεύθυνσης μέχρι το τέλος του 2012. Ιούνιο του 2013 αποκαλύφθηκε το έλλειμμα  […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη φυλακή οδηγήθηκε ανθυπαστυνόμος, οικονομικός διαχειριστής στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας για υπεξαίρεση ποσού που αγγίζει και ίσως ξεπερνά τα 500.000 ευρώ!

Διαχείριση μέχρι το τέλος του 2012

Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, ο συγκεκριμένος αξιωματικός εκτελούσε χρέη οικονομικού διαχειριστή της Αστυνομικής Διεύθυνσης μέχρι το τέλος του 2012.

Ιούνιο του 2013 αποκαλύφθηκε το έλλειμμα 

Τον Ιούνιο του 2013, αποκαλύφθηκε από τον διαχειριστικό έλεγχο το έλλειμμα-μαμούθ στα οικονομικά της υπηρεσίας και διατάχθηκε διαχειριστικός έλεγχος.

Μεγάλη οικονομική ζημία για ιδιώτες και αστυνομικούς

Όπως προέκυψε τα χρήματα αυτά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα υπεξαιρούντο από τον Ανθυπαστυνόμο προς μεγάλη οικονομική ζημία  αμέτρητων συναδέλφων του, αλλά και ιδιωτών προμηθευτών της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Δεν πληρώνονταν καύσιμα, ανταλλακτικά, εκτός έδρας 

Έτσι, φαίνεται από τα στοιχεία να μην πληρώνονταν τα καύσιμα για την κίνηση των περιπολικών (!), τα ανταλλακτικά σε ιδιοκτήτες συνεργείων για τα σέρβις, τα εκτός έδρας που δικαιούνταν οι αστυνομικοί κατά τις μετακινήσεις τους μακριά από την οργανική τους θέση.

Ο ανθυπαστυνόμος είχε έναν ιδιαίτερο τρόπο να πείθει τους ανθρώπους που απαιτούσαν να πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους.

Έλεγε ότι δεν έλαβε τα κονδύλια

Το συνηθισμένο επιχείρημα που χρησιμοποιούσε ήταν ότι δεν πήρε τα κονδύλια από την αρμόδια οικονομική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Αρχηγείο είχε πληρώσει κανονικά

Βλέποντας οι άλλοι αρμόδιοι αξιωματικοί ότι κάτι δεν πάει καλά, από την έρευνά τους διαπίστωσαν ότι τα χρήματα από την Οικονομική Υπηρεσία του Αρχηγείου είχαν δοθεί, αλλά δεν είχαν φθάσει ποτέ στους δικαιούχους, που προαναφέρθηκαν.

Αναγκάστηκε να ομολογήσει 

Υπό το βάρος των στοιχείων ο ανθυπαστυνόμος κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι είχε υπεξαιρέσει τα χρήματα και μάλιστα προσφέρθηκε και επέστρεψε στην υπηρεσία ένα μικρό ποσό, δυσανάλογο με το συνολικό έλλειμμα.

Ο ανθυπαστυνόμος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά μετά από καιρό επανήλθε για λίγο στην υπηρεσία.

Κρίθηκε προφυλακιστέος

Φαίνεται ότι ο διαχειριστικός έλεγχος ολοκληρώθηκε, η δίωξη εναντίον του ήταν για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του, την Πέμπτη κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ντόλτσε βίτα, έρωτας, πολυτέλεια και τυχερά παιγνίδια

Τα χρήματα φέρεται να τα σπατάλησε σε ντόλτσε βίτα με ταξίδια και διαμονές με μια γυναίκα σε πανάκριβα πεντάστερα ξενοδοχεία, αλλά και στα τυχερά παιγνίδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις