Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / “Στη γυναίκα που δεν αντέχει να την αγγίζουν” η Χρυσή Άρκτος
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

“Στη γυναίκα που δεν αντέχει να την αγγίζουν” η Χρυσή Άρκτος

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ρουμάνας σκηνοθέτιδας Αντίνα Πιντίλιε, «Touch Me Not», μία ταινία για την οικειότητα, το σεξ και τη σύγχρονη μοναξιά κέρδισε τη Χρυσή ‘Αρκτο στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Η ταινία που αφηγείται την ιστορία μίας γυναίκας που δεν αντέχει να την αγγίζουν επιλέχθηκε ανάμεσα στις 19 ταινίες που διαγωνίστηκαν για […]

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ρουμάνας σκηνοθέτιδας Αντίνα Πιντίλιε, «Touch Me Not», μία ταινία για την οικειότητα, το σεξ και τη σύγχρονη μοναξιά κέρδισε τη Χρυσή ‘Αρκτο στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Η ταινία που αφηγείται την ιστορία μίας γυναίκας που δεν αντέχει να την αγγίζουν επιλέχθηκε ανάμεσα στις 19 ταινίες που διαγωνίστηκαν για το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης από την εξαμελή διεθνή επιτροπή με επικεφαλής τον Γερμανό σκηνοθέτη Τομ Τίκβερ.

«Δεν το περιμέναμε καθόλου» δήλωσε η Πιντίλιε παραλαμβάνοντας το βραβείο.

«Θα θέλαμε ο διάλογος που ξεκινά η ταινία να διευρυνθεί και να συμπεριλάβει όλους τους θεατές σε όλο τον κόσμο. Σας προσκαλούμε να μας ακολουθήσετε. Το Touch Me Not ήταν για όλη την ομάδα μας ένα πρότζεκτ αρκετά τολμηρό, εμείς όμως το ονομάσαμε έργο αγάπης, γιατί νιώσαμε ότι είμαστε ένας στρατός αγάπης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις