Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Στην τελική ευθεία για την οριστική καταβολή μερίσματος, με φόντο τις κάλπες
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Στην τελική ευθεία για την οριστική καταβολή μερίσματος, με φόντο τις κάλπες

Στην τελική ευθεία για την οριστική καταβολή κοινωνικού μερίσματος, αναδρομικών και επιδομάτων ο κυβερνητικός σχεδιασμός. Η κυβέρνηση προχωρά σε μια σειρά παροχών, με φόντο τις κάλπες του 2019, με τη μορφή επιδομάτων, αναδρομικών και κοινωνικού μερίσματος. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πληρωμή στους δικαιούχους και τη νέα χρονιά ήταν το θετικό πρόσημο του πλεονάσματος. Σύμφωνα με […]

ΓΚΡΑΦΙΤΙ-1.jpg

Στην τελική ευθεία για την οριστική καταβολή κοινωνικού μερίσματος, αναδρομικών και επιδομάτων ο κυβερνητικός σχεδιασμός.

Η κυβέρνηση προχωρά σε μια σειρά παροχών, με φόντο τις κάλπες του 2019, με τη μορφή επιδομάτων, αναδρομικών και κοινωνικού μερίσματος.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την πληρωμή στους δικαιούχους και τη νέα χρονιά ήταν το θετικό πρόσημο του πλεονάσματος.

Σύμφωνα με τα επιτελεία των αρμόδιων υπουργείων, η δημοσιονομική πορεία των δύο προηγούμενων ετών που «μεταφράστηκε» σε διανομή μερίσματος, πρόκειται να επαναληφθεί προς το τέλος του έτους, «ξεκλειδώνοντας» τη διαδικασία νομοθετικής ρύθμισης, που -ήδη- βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Με βάση επίσημα στοιχεία, η πληρωμή «αγγίζει» περίπου 1,5 εκατ. δικαιούχους που θα δουν τα χρήματα εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και πλαισίου, το οποίο τοποθετείται κοντά στο δεύτερο 15ήμερο του Δεκεμβρίου.

Τι περιλαμβάνει η νομοθετική ρύθμιση:

Με δεδομένο την έλευση του πετρελαίου θέρμανσης, που υπολογίζεται -όπως κάθε χρόνο- για τις 15 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση επιδιώκει να ενσωματώσει κοινωνικό μέρισμα, αναδρομικά, επιδόματα στέγασης και πετρελαίου

Τα κριτήρια, όπως και το ύψος των δικαιούχων, θα επηρεαστούν:

α) από την απόφαση για τις συντάξεις ως αντίμετρα

β) από τα στοιχεία του προϋπολογισμού

γ) από τον ελεύθερο δημοσιονομικό χώρο που δημιουργεί το πρωτογενές πλεόνασμα

δ) από τον συνολικό αριθμό για δικαιούχους αναδρομικών.

Στην αρχική φάση της καταβολής αναδρομικών εντάσσονται ένστολοι, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί και με πρόσφατη απόφαση, γιατροί του ΕΣΥ

Οι δικαιούχοι θα λάβουν μέχρι το Δεκέμβριο τα ποσά ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις θα ξεπεράσουν τις 000 ευρώ

Για το θέμα του επιδόματος στέγασης, ο υπ. Οικονομικών τόνισε στη Βουλή πως «…κατατίθεται η τροπολογία να αυξηθεί το ποσό…» ενώ ειλημμένη απόφαση θα πρέπει να θεωρείται το μπόνους στους κατοίκους των νησιών και εκείνων που χάνουν το ευνοϊκό καθεστώς ΦΠΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις