Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στα χέρια της ΕΛΑΣ “ο ψηλός και ο κοντός”, το περιβόητο δίδυμο των ληστών (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χέρια της ΕΛΑΣ “ο ψηλός και ο κοντός”, το περιβόητο δίδυμο των ληστών (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Ο «ψηλός» και ο «κοντός» έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής μετά από επίμονες έρευνες. Δεν πρόκειται βέβαια για το… θρυλικό δίδυμο ληστών του «ψηλού και του κοντού», που είχαν αναστατώσει το σύμπαν στα μέσα της δεκαετίας του 90. Ένα… άλλο δίδυμο- αυτό με 31 ληστείες Αλλά για ένα άλλο δίδυμο, ακριβώς […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο «ψηλός» και ο «κοντός» έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής μετά από επίμονες έρευνες.

Δεν πρόκειται βέβαια για το… θρυλικό δίδυμο ληστών του «ψηλού και του κοντού», που είχαν αναστατώσει το σύμπαν στα μέσα της δεκαετίας του 90.

Ένα… άλλο δίδυμο- αυτό με 31 ληστείες

Αλλά για ένα άλλο δίδυμο, ακριβώς με αυτά τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά κάτω από τις κουκούλες, τις οποίες η Αστυνομία κατάφερε να βγάλει μετά από 31 ένοπλες ληστείες που  κατηγορούνται ότι είχαν διαπράξει.

«Πιάστε τον ψηλό και τον κοντό», το σύνθημα της αστυνομίας

Ο «ψηλός» και ο «κοντός» όπως τους αποκαλούσαν στην Ασφάλεια πριν τους πιάσουν και ενώ κάθε τόσο τους παρατηρούσαν στο βιντεοληπτικό υλικό που περιερχόταν στην κατοχή τους, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους που αναζητείται έβαζαν στο στόχαστρο Σούπερ Μάρκετ, Πρακτορεία ΟΠΑΠ, ταχυφαγεία σε διάφορα σημεία της Αττικής και λήστευαν.

Η περιγραφή του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ για τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά τους

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις και η ανάλυση των σωματομετρικών χαρακτηριστικών των δραστών από τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικό υποδιευθυντή Θεόδωρο Χρονόπουλο:

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση προχθές, 21 Νοεμβρίου 2017, στο Περιστέρι Αττικής, 32χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και 29χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται και 38χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία κατά συναυτουργία καθ’ έξη και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και προμήθεια, χρήση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Από τις αρχές Απριλίου 2017 ξεκίνησε η δράση τους

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, διαπιστώθηκε η δράση δύο τουλάχιστον ατόμων από τις αρχές Απριλίου του έτους 2017, με ιδιαίτερα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, ο ένας με ύψος 1,80 m περίπου και αδύνατος (αποκαλούμενος ως «ψηλός») και ο έτερος με ύψος 1,65 περίπου και εύσωμος (αποκαλούμενος ως «κοντός»), που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε διάφορα καταστήματα (περίπτερα, σουπερμάρκετ, πρακτορεία ΟΠΑΠ, κ.α.), στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Πήγαιναν στα σημεία των ληστειών, πεζοί ή με μοτοσυκλέτα

Οι δράστες μετέβαιναν στους στόχους τους πεζή ή με δίκυκλη μοτοσυκλέτα, αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες, τύπου « full-face » ή με μαντήλια, ή κουκούλες φούτερ ή ακόμη και με αποκριάτικες μάσκες, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αναγνώρισή τους από τα θύματά τους, και με την απειλή πιστολιού, αφαιρούσαν από το ταμείο χρηματικά ποσά (εισπράξεις), ακόμη και τυχερά δελτία. Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες και των τριών κατηγορουμένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Τι κατασχέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων

– μεταλλικό πιστόλι (ρέπλικα), μαύρου χρώματος και φυσίγγιο κρότου (αβολίδωτο),

– κουκούλες « full – face » και σκούφοι,

– ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών,

– 0,7 γραμμάρια κάνναβης,

– 12 ναρκωτικά δισκία,

– 2 κινητά τηλέφωνα,

– φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και

– δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσο διαφυγής, μετά την τέλεση των ληστειών.

Οι δηλώσεις του Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής

Τις γενικές γραμμές τη εξάρθρωσης της συγκεκριμένης σπείρας ληστών, παρουσίασε νωρίτερα  ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης:

«Από τις επισταμένες έρευνες της Υπηρεσίας μας, την ανάλυση βιντεοληπτικών υλικών από τα σημεία διάπραξης των ληστειών και την αξιοποίηση των υπόλοιπων προανακριτικών δεδομένων, διακριβώθηκε η δράση των κατηγορουμένων από τον Απρίλιο του 2017 και ταυτοποιήθηκε η συμμέτοχη τους σε τριάντα μια 31 υποθέσεις, με λεία που υπερβαίνει τις 35.000 ευρώ.

11 εξιχνιάσεις ληστειών σε πρακτορεία, 10 σε σούπερ μάρκετ, ακόμα και σε πλανόδιο λαχειοπώλη

Οι υποθέσεις αυτές αφορούν στην εξιχνίαση 11 ληστειών σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, 10 ληστειών σε καταστήματα σούπερ-μάρκετ και 8 ληστειών σε καφετέριες και ταχυφαγεία, ληστείας σε πλανόδιο πωλητή τυχερών δελτίων «ΞΥΣΤΟ» και κλοπής από πλανόδιο πωλητή ανάλογων δελτίων.

Συνεχίζεται η έρευνα και για άλλες υποθέσεις

Η έρευνα μας συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστεί ο συνολικός αριθμός των ληστειών που έχουν διαπράξει οι συλληφθέντες και να ταυτοποιηθεί η συμμετοχή τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις