Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι ληστές της αντιδημάρχου Γλυφάδας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι ληστές της αντιδημάρχου Γλυφάδας

Του Πέτρου Καρσιώτη Συμμορία τριών Ρομά βρισκόταν πίσω από τουλάχιστον είκοσι τρεις ληστρικές επιδρομές σε διαμερίσματα της Γλυφάδας, μεταξύ των οποίων και η διάρρηξη στο σπίτι της αντιδημάρχου, που είδε το φως της δημοσιότητας. Εντόπισαν τους τρεις κακοποιούς… επί το έργον Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής, καθώς περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν τους τρεις κακοποιούς […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συμμορία τριών Ρομά βρισκόταν πίσω από τουλάχιστον είκοσι τρεις ληστρικές επιδρομές σε διαμερίσματα της Γλυφάδας, μεταξύ των οποίων και η διάρρηξη στο σπίτι της αντιδημάρχου, που είδε το φως της δημοσιότητας.

Εντόπισαν τους τρεις κακοποιούς… επί το έργον

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής, καθώς περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν τους τρεις κακοποιούς τη στιγμή που είχαν διαρρήξει μπαλκονόπορτα διαμερίσματος και άρπαζαν ό,τι έβρισκαν στο εσωτερικό του.

Οι δράστες, μόλις αντελήφθησαν τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, επιχείρησαν να διαφύγουν.

Οι δυο κρύφτηκαν σε αποθήκη, ο τρίτος σε πυλωτή

Συνελήφθησαν  τελικά μετά από καταδίωξη, οι δύο σε αποθήκη παρακείμενης οικίας και ο τρίτος σε πυλωτή πολυκατοικίας, έχοντας στην κατοχή του ένα διαρρηκτικό εργαλείο –κατσαβίδι, με το οποίο είχαν διαρρήξει το προηγούμενο διαμέρισμα.

Μόλις οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν και να τους περάσουν χειροπέδες, αντιστάθηκαν σθεναρά.

Βρέθηκαν χρήματα, κοσμήματα, ρολόγια

Όταν τελικά εξουδετερώθηκαν, στην κατοχή τους βρέθηκαν χρήματα και διάφορα κοσμήματα, χρυσαφικά και ρολόγια καθώς και κινητά τηλέφωνα, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε από την ιδιοκτήτρια του παραπάνω διαμερίσματος και της αποδόθηκαν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που ανέλαβαν την διερεύνηση της υπόθεσης, κατάφεραν να εξιχνιάσουν μέχρι στιγμής, άλλες  είκοσι δύο περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, που είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας, από τους συγκεκριμένους δράστες.

Χτυπούσαν διαμερίσματα από την αρχή του χρόνου

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες ήταν ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα και με την ίδια ή διαφορετική – κατά περίπτωση – σύνθεση, από τις αρχές του 2018 προέβαιναν συστηματικά σε διαρρήξεις οικιών και διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας.

Παραβίαζαν παράθυρα ή μπαλκονόπορτες

Παραβίαζαν συνήθως παράθυρα, πατζούρια ή μπαλκονόπορτες με τη χρήση διαρρηκτών εργαλείων και αφού εισέρχονταν και ερευνούσαν τους χώρους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας.

Έχουν «απασχολήσει» και στο παρελθόν

Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος του 22χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση.

Αποπειράθηκε να αποδράσει από το τμήμα

Σε βάρος του 19χρονου συλληφθέντα,  σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας για απόπειρα απόδρασης και απλή σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, γιατί επιχείρησε να αποδράσει από τα κρατητήρια, απωθώντας και χτυπώντας αστυνομικό.

Συνεχίζεται η έρευνα και για άλλες διαρρήξεις

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συνεχίζεται η έρευνα και εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων, κλοπών και συναφών αδικημάτων.

Έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» με μια… βόμβα στο στομάχι του (photo)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις