Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στα χέρια της ΕΚΑΜ οι Αλβανοί κακοποιοί – Εντοπίστηκαν σε καμένο υπόγειο στο Μάτι
ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της ΕΚΑΜ οι Αλβανοί κακοποιοί – Εντοπίστηκαν σε καμένο υπόγειο στο Μάτι

Του Πέτρου Καρσιώτη Σε υπόγειο σπιτιού στο Μάτι, του πολύπαθου από τη φονική πυρκαγιά του καλοκαιριού, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την ΕΚΑΜ οι δύο δραπέτες των φυλακών Κορυδαλλού! Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο Αλβανοί κρύβονταν κάτω από ένα κρεβάτι και κατεστραμμένα από τη φωτιά υπάρχοντα όταν εισέβαλαν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ μετά από πληροφορίες της ασφάλειας […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε υπόγειο σπιτιού στο Μάτι, του πολύπαθου από τη φονική πυρκαγιά του καλοκαιριού, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την ΕΚΑΜ οι δύο δραπέτες των φυλακών Κορυδαλλού!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο Αλβανοί κρύβονταν κάτω από ένα κρεβάτι και κατεστραμμένα από τη φωτιά υπάρχοντα όταν εισέβαλαν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ μετά από πληροφορίες της ασφάλειας Αττικής.

Έτσι συνελήφθησαν οι δύο Αλβανοί υπόδικοι, οι οποίοι είχαν καταφέρει με τρόπο κινηματογραφικό να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού με αυτοσχέδιο σχοινί και γάντζο.

Οι δύο δραπέτες, που κρατούνταν για διακεκριμένες κλοπές και ο ένας και ένοπλες ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων ο δεύτερος με πολυμελή συμμορία, εντοπίστηκαν από την ασφάλεια Αττικής σε περιοχή της Αττικής.

Κλήθηκε η ΕΚΑΜ για τη σύλληψη

Κλήθηκε η ΕΚΑΜ, η οποία με ακαριαία επέμβαση, πέρασε και στους δύο χειροπέδες μεταφέροντάς τους και πάλι στις φυλακές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει  το τι θα αποκαλύψουν για τις συνθήκες της απόδρασης και για το πως εκμεταλλεύτηκαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, τα κενά ασφαλείας στις φυλακές.

Αναταραχή στις φυλακές

Ήταν μία υπόθεση που προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις κι έφερε αναταραχή μεταξύ των παραγόντων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ιδιαίτερα των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών οι οποίοι μίλησαν τότε ουσιαστικά για εγκατάλειψή τους.

Οι δραπέτες, που κρατούνταν στην 4η πτέρυγα των φυλακών, όπως είχε προκύψει από την αυτοψία είχαν λιμάρει τα κάγκελα, είχαν περάσει στη νεκρή ζώνη και κοντά σε σκοπιές βρέθηκαν έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα χωρίς να τους πάρει είδηση κανείς.

Κλοπές και συμμορία ληστών

Τα στοιχεία που έφερε στο φως η Alphafreepress, για τη δράση των δύο δραπετών, ανέφεραν ότι ο ένας είχε κατηγορηθεί για διακεκριμένη κλοπή σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας, αλλά τα πράγματα  ήταν πολύ πιο σοβαρά στη δράση του δεύτερου Αλβανού κακοποιού.

Αρχηγικό μέλος

Ήταν αρχηγικό μέλος μιας πολυμελούς συμμορίας ενόπλων κακοποιών, οι οποίοι, ανά ομάδες, εισέβαλαν νυχτερινές ώρες σε σπίτια, χτυπούσαν και καταλήστευαν ηλικιωμένα ζευγάρια.

Οκτώβριος του 2017 η Ασφάλεια Πατρών μπήκε στα ίχνη τους

Συνελήφθη αρχές του 2017 και ενώ ήταν προφυλακισμένος, εξαρθρώθηκε και συμμορία στην οποία μετείχε.

Συνελήφθησαν τότε 14 σε τρεις περιοχές

Έτσι, σε Αττική, Αχαία και Ζάκυνθο συνελήφθησαν τότε 14 άτομα, στην πλειοψηφία τους Αλβανοί κακοποιοί.

Κατά τα στοιχεία της Αστυνομίας, επρόκειτο για μέλη της συμμορίας του Λεονάρντ και ενός 40χρονου Αλβανού.

Οι αρχηγοί των αρχηγών των οργανώσεων συνεργάζονταν  

Οι “κεφαλές” των δύο οργανώσεων συνεργάζονταν σε ένοπλες ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων ζευγαριών, σε Αχαία, Αττική και Ζάκυνθο, ιδιαίτερα στο Μουζάκι.

Κουκούλες, γάντια και όπλα 

Κατά τις ληστείες, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες τύπου «full face», φορούσαν γάντια και αφού ακινητοποιούσαν τα θύματα τους, με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, τους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες και ηλεκτρονικές συσκευές”.

Ληστείες σε Αχαία και Ζάκυνθο 

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπραξαν από τις 3-6-2017 μέχρι και τις 7-9-2017, τρεις ληστείες στα Σαγαίϊκα Αχαΐας, στο Μουζάκι και στο Καλλιπάδο Ζακύνθου, καθώς και έξι διαρρήξεις οικιών και επιχείρησης στο Λαγανά, στις Βάρρες, στο Αργάσι και στο Μουζάκι Ζακύνθου, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 125.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις