Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στα πράσα “πιάστηκαν” μέλη συμμορίας διαρρηκτών, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα πράσα “πιάστηκαν” μέλη συμμορίας διαρρηκτών, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Επί το… έργον, συνελήφθησαν μέλη συμμορίας διαρρηκτών διαμερισμάτων στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, εισβολείς που είχαν εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα για τους κατοίκους τουλάχιστον τριών περιοχών. Εδώ και δύο μήνες, οι τρεις Γεωργιανοί, στοχοποιούσαν διαμερίσματα των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν στις δουλειές τους στο Μαρούσι, στη Νέα Ιωνία και στο Χαλάνδρι. Δύο […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Επί το… έργον, συνελήφθησαν μέλη συμμορίας διαρρηκτών διαμερισμάτων στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, εισβολείς που είχαν εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα για τους κατοίκους τουλάχιστον τριών περιοχών.

Εδώ και δύο μήνες, οι τρεις Γεωργιανοί, στοχοποιούσαν διαμερίσματα των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν στις δουλειές τους στο Μαρούσι, στη Νέα Ιωνία και στο Χαλάνδρι.

Δύο από τους τρεις της σπείρας παρέμεναν έξω από τις πολυκατοικίες για να ειδοποιήσουν τον τρίτο συνεργό τους σε περίπτωση εμφάνισης αστυνομικών ή επιστροφής των ενοίκων για να λάβουν τα μέτρα τους.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν.

Αστυνομικός της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, που γνώριζε τα στοιχεία που συνέθεταν την υπόθεση, παρατήρησε ότι τρία άτομα κινούνταν ύποπτα κοντά σε πολυκατοικία του Αμαρουσίου.

Ενημέρωσε τους συναδέλφους του και σε λίγα λεπτά πολλοί αστυνομικοί έφθασαν στην πολυκατοικία όπου οι δράστες είχαν επιχειρήσει να διαρρήξουν την κεντρική πόρτα διαμερίσματος στον πρώτο όροφο.

Οι τσιλιαδόροι κατάλαβαν ενημέρωσαν τον τρίτο και οι τρεις επιχείρησαν να διαφύγουν από την περιοχή.

Όμως, οι έρευνες της Αστυνομίας απλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή και σε λίγη ώρα και οι τρεις συνελήφθησαν, ενώ οι δύο από αυτούς μετά από συμπλοκή καθώς, κατά την Αστυνομία, προέβαλαν αντίσταση.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι δράστες, τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες στα Βόρεια Προάστια.

Επειδή οι καταγγελίες για εισβολές σε διαμερίσματα αγνώστων τότε διαρρηκτών ακολουθούσαν η μία την άλλη, από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής  συστήθηκε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί εννέα  περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, στις περιοχές που προαναφέρθηκαν ενώ η έρευνα επεκτείνεται και σε άλλες συνοικίες όπου είναι πιθανόν να έχουν δράσει.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις