Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σοβαρές αντιδράσεις για την Ηριάνα, επεισόδια και… απειλές Κοντονή (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρές αντιδράσεις για την Ηριάνα, επεισόδια και… απειλές Κοντονή (vid)

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει η νέα απόρριψη αυτή τη φορά από το Εφετείο Αναστολής της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή μέχρις ότου η υπόθεσή τους εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Το Πενταμελές Εφετείο  Αναστολών Αθηνών απέρριψε τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης των ποινών της 29χρονης που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση […]

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει η νέα απόρριψη αυτή τη φορά από το Εφετείο Αναστολής της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή μέχρις ότου η υπόθεσή τους εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Το Πενταμελές Εφετείο  Αναστολών Αθηνών απέρριψε τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης των ποινών της 29χρονης που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και του 33χρόνου, ο οποίος επίσης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην  ίδια οργάνωση.

Η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε ένταση στην αίθουσα του δικαστηρίου, με μέρος του κοινού να πετά μπουκάλια και καρέκλες, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αδειάσει η αίθουσα.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν για δεύτερη φορά οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει κατάφωρα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης».

Ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

«Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν για δεύτερη φορά οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας  και του Περικλή, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει κατάφωρα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης». Ακόμη, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Το κίνημα συμπαράστασης, στη χώρα μας και το εξωτερικό, από διανοούμενους, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, στέκεται στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή μέχρι τη δικαίωσή τους».

Παράλληλά, το ΚΚΕ τόνισε ότι «η προκλητική επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, μετά και τη σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, που απορρίπτει για δεύτερη φορά τις αιτήσεις αναστολής τους, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα»

Το ΚΚΕ επιρρίπτει «Τεράστιες ευθύνες» στην κυβέρνηση καθώς «διατηρεί άθικτο και εμπλουτίζει συνεχώς το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, πάνω στο οποίο στηρίζονται τέτοιες αυταρχικές αποφάσεις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Η προκλητική επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, μετά και τη σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, που απορρίπτει για δεύτερη φορά τις αιτήσεις αναστολής τους, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα». Το ΚΚΕ  αναφέρει ακόμη: «Τεράστιες ευθύνες έχει η Κυβέρνηση που διατηρεί άθικτο και εμπλουτίζει συνεχώς το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, πάνω στο οποίο στηρίζονται τέτοιες αυταρχικές αποφάσεις».

Σταύρος Κοντονής- Ωμή παρέμβαση

Ο υπουργός Σταύρος Κοντονής, με δήλωσή του, έκανε ευθεία, νέα, παρέμβαση στην Δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα προειδοποιεί εμμέσως πλην σαφώς του δικαστές για τις αποφάσεις που εκδίδουν, εκπέμποντας απειλές κατά των δικαστών που εξέδωσαν μη αρεστή στο κυβερνών κόμμα απόφαση, επισημαίνοντας ότι «το δικαστήριο που εξέδωσε τη σημερινή απόφαση φέρει και το βάρος της ευθύνης της κρίσης του».

Ακόμη, ο  κ. Κοντονής επισημαίνει στην  δήλωσή του ότι δεν χρειάζεται να επαναλάβει «όσα είχε δηλώσει κατά την έκδοση της πρώτης απόφασης περί της αναστολής εκτέλεσης της ποινής των δύο πρωτοδίκως καταδικασθέντων και όσα είχα αναφέρει ισχύουν».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά την έκδοση της πρώτης απορριπτικής απόφασης για την  Ηριάννα και τον Περικλή είχε επισημάνει ότι η απόρριψη της αίτησής τους απετέλεσε δυσάρεστη έκπληξη.

Ακόμη, κάλεσε «σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία τους πάντες αυτές τις ώρες».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις