Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Μολότοφ, χημικά και δεκάδες προσαγωγές
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Μολότοφ, χημικά και δεκάδες προσαγωγές

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Λευκού Πύργου Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ και επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα. Η αστυνομία επιχείρησε και με το υδροφόρο όχημα «Αίας». Λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ η κατάσταση έβαινε προς εκτόνωση. Νωρίτερα, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων […]

Θεσσαλονίκη-επεισόδια.jpg

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Λευκού Πύργου

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ και επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα.

Η αστυνομία επιχείρησε και με το υδροφόρο όχημα «Αίας». Λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ η κατάσταση έβαινε προς εκτόνωση.

Νωρίτερα, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο, προσήγαγαν αστυνομικοί έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τάτσιος προσπάθησε να μπει στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ, αλλά δεν του επετράπη η είδηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος πρωτοστάτησε στους αγώνες του κινήματος κατά της συμφωνίας Πρεσπών και είχε μάλιστα καταθέσει μήνυση κατά του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά.

Μαζί του ήταν η γνωστή δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν.

Όπως δήλωσε ο κ. Τάτσιος στο Thestival, η προσαγωγή του έγινε χωρίς καμία δικαιολογία και αυτή την ώρα οδηγείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησαν προληπτικές προσαγωγές και άλλων ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, Γιώργος Ρακκάς.

Τηλεφώνημα για βόμβα

Aναστάτωση προκλήθηκε περίπου στις επτάμισι το απόγευμα της Παρασκευής μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς, στο Παλαί ντε Σπορ και στην οδό Λαμπράκη.

Στο Παλαί ντε Σπορ δεν υπήρξε ιδιαίτερη κινητοποίηση καθώς είχε ελεγχθεί και ασφαλισθεί ώρες πριν από την αστυνομία.

Το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα.

49 τελικά οι προσαγωγές

Σε συνολικά 49 προσαγωγές ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη ή κρίθηκαν ύποπτοι για πρόκληση επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή του ΑλεξάνδρειουΜέλαθρου όπου και πραγματοποιήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού προχώρησε χτες η αστυνομία.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ προσήγαγαν συνολικά 49 άτομα, ενώ ένας 28χρονος συνελήφθη, καθώς φέρεται να συμμετείχε στα επεισόδια που προκλήθηκαν μετά το τέλος της πορείας ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο.

Από τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άντρες της ΕΛΑΣ, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση των πορειών, ένα άτομο δέχτηκε επίθεση στη συμβολή των οδών Εγνατία και Ιασωνίδου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις