Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκοπιανό: «Επιστροφή» στις προτάσεις Νίμιτς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοπιανό: «Επιστροφή» στις προτάσεις Νίμιτς

Την επιλογή ενός ονόματος από αυτά που έχει καταθέσει ο Μάθιου Νίμιτς για το Σκοπιανό, φαίνεται πως υποστηρίζει η κυβέρνηση. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επέκρινε την αντιπολίτευση πως δεν λειτουργεί εποικοδομητικά, και ειδικά τη Νέα Δημοκρατία, η οποία «ψάχνει να βρει λόγους για μην αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί». Με δηλώσεις […]

Την επιλογή ενός ονόματος από αυτά που έχει καταθέσει ο Μάθιου Νίμιτς για το Σκοπιανό, φαίνεται πως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επέκρινε την αντιπολίτευση πως δεν λειτουργεί εποικοδομητικά, και ειδικά τη Νέα Δημοκρατία, η οποία «ψάχνει να βρει λόγους για μην αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί».

Με δηλώσεις του στον Real FM, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι έχουν γίνει θετικά βήματα στη διαπραγμάτευση με την πλευρά του γειτονικού κράτους και στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια, όμως σημείωσε πως «έχουμε αρκετό δρόμο να καλύψουμε για να μιλήσουμε για μια τελική συμφωνία».

Διαβάστε ακόμα:

Μετ΄εμποδίων η ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας

«Υπάρχουν προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι, ωστόσο η ελληνική πλευρά επιμένει ότι η βέλτιστη λύση θα ήταν η επιλογή ενός ονόματος από αυτά από τα οποία έχει καταθέσει ο κ. Νίμιτς στις προτάσεις του.

Βεβαίως συζητάμε τις προτάσεις των γειτόνων μας, ωστόσο η διαπραγμάτευση λειτουργεί σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και καλό είναι να επιμείνουμε σε αυτό», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος και σημείωσε:

«Εμείς χαιρετίζουμε το γεγονός της αποδοχής του erga omnes από τους γείτονές μας, συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση με υπευθυνότητα, πράγμα το οποίο δεν βλέπω να συμμερίζεται και να πράττει η αντιπολίτευση, μιλώ για το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις