Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σκληρή εγκληματική οργάνωση που δρούσε με αγριότητα, εξαρθρώνεται από την ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή εγκληματική οργάνωση που δρούσε με αγριότητα, εξαρθρώνεται από την ΕΛΑΣ

Του Πέτρου Καρσιώτη Καταστήματα ψιλικών, πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα και άλλα παντός είδους καταστήματα, έμπαιναν στο στόχαστρο, σκληρής, πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, τέσσερα από τα μέλη της οποίας έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής με περιπετειώδη καταδίωξη. Ταυτοποιήθηκαν άλλοι οκτώ συνεργοί τους Ως εμπλεκόμενοι στη δράση της, που περιελάμβανε διαρρήξεις, κλοπές και ένοπλες ληστείες κατά […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Καταστήματα ψιλικών, πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα και άλλα παντός είδους καταστήματα, έμπαιναν στο στόχαστρο, σκληρής, πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, τέσσερα από τα μέλη της οποίας έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής με περιπετειώδη καταδίωξη.

Ταυτοποιήθηκαν άλλοι οκτώ συνεργοί τους

Ως εμπλεκόμενοι στη δράση της, που περιελάμβανε διαρρήξεις, κλοπές και ένοπλες ληστείες κατά τις οποίας οι δράστες έδειχναν ιδιαίτερη σκληρότητα στα θύματά τους, ταυτοποιήθηκαν άλλοι  8 συνεργοί τους και ένας κλεπταποδόχος.

Εξιχνιάστηκαν 125 περιπτώσεις- Οι 45 ληστείες

Εξιχνιάσθηκαν 125 υποθέσεις και συγκεκριμένα 45 περιπτώσεις ληστειών, 25 περιπτώσεις κλοπών και 55 κλοπές οχημάτων

Οι τέσσερις από τους δράστες συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Κάτω Πατήσια.

Πάτησαν γκάζι κι έπεσαν στα συμβατικά της ασφάλειας

Όταν αντελήφθησαν ότι τους παρακολουθούσαν αστυνομικοί σε δύο αυτοκίνητα της ασφάλειας, πάτησαν γκάζι κι έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς!

Στη συνέχεια εγκαταλείποντας εκεί τα κλεμμένα αυτοκίνητα άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν.

Οι αστυνομικοί, πιο γρήγοροι δρομείς

Με καταδίωξη που ακολούθησε οι αστυνομικοί αποδείχθηκαν ταχύτεροι… δρομείς και συνέλαβαν τέσσερις από τους έξι συνολικά του επεισοδίου.

Με βαριά αδικήματα βαρύνονται οι εμπλεκόμενοι

Σε βάρος των συλληφθέντων αλλά και των αναζητουμένων,  σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, της κλοπής, των διακεκριμένων φθορών, του εμπρησμού, της αντίστασης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Είχαν συστήσει τη συμμορία το 2016

Εξακριβώθηκε ότι από τα τέλη του 2016, είχε συσταθεί εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας πραγματοποιούσαν καθημερινά ληστρικές επιδρομές σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, λέει η Αστυνομία,  τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο.

Με ορμητήριο καταυλισμούς σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα 

Με ορμητήριο καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και στην Μάνδρα, μετέβαιναν νυχτερινές ώρες σε διάφορες περιοχές, πραγματοποιώντας ληστείες σε περίπτερα, πρατήρια υγρών καυσίμων και ψιλικατζίδικα αλλά και διαρρήξεις-κλοπές σε διάφορα καταστήματα.

Τρεις έως δέκα έπαιρναν μέρος κάθε φορά

Ως προς την σύνθεση της “επιχειρησιακής ομάδας” των δραστών, αυτή διαφοροποιείτο σε κάθε εξόρμηση, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να κυμαίνεται από τρείς έως δέκα κάθε φορά, ενώ επιπλέον προέβαιναν στην διάπραξη πολλαπλών κλοπών και ληστειών σε κάθε εξόρμηση.

Πάντα φορούσαν κουκούλες

Κατά τη διάρκεια των ληστειών, διατηρούσαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, απειλούσαν με διάφορα αντικείμενα τα θύματα τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, κακοποιούσαν τα θύματά τους με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Πυρπολούσαν τα αυτοκίνητα

Τέλος,  μετά τις ληστρικές επιδρομές,  προέβαιναν οδηγούσαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα σε ερημική τοποθεσία του Ασπροπύργου όπου και τα πυρπολούσαν για να εξαφανίζουν αποτυπώματα και γενετικά στοιχεία.

Διαρρηκτικά εργαλεία, κλοπιμαία και κουκούλες στην κατοχή τους

Στην κατοχή τους καθώς και έπειτα από έρευνα σε καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και στην Μάνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κλεμμένα αυτοκίνητα, διάφορα κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κουκούλες.

Οι 125 επιθέσεις  κατανέμονται ως εξής: 45 ληστείες σε περίπτερα, πρατήρια καυσίμων, ψιλικατζίδικα και οδηγούς οχημάτων, 25 διαρρήξεις-κλοπές σε περίπτερα, καταστήματα και εταιρείες και 55 κλοπές οχημάτων.

Έχουν κατηγορηθεί και παλιότερα

Σημειώνεται ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις