Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σκηνές… ροκ μέσα σε τρόλεϊ επί της Πατησίων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνές… ροκ μέσα σε τρόλεϊ επί της Πατησίων

Του Πέτρου Καρσιώτη Σκηνές… ροκ μέσα σε τρόλεϊ που κινείτο επί της οδού Πατησίων, όταν σε αυτό μπήκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να συλλάβουν πορτοφολάδες, που μόλις είχαν αρπάξει την τσάντα και το κινητό μιας επιβάτιδας! Οι δράστες, ένας Αλγερινός κι ένας Μαροκινός ενώ ο οδηγός είχε ακινητοποιήσει το τρόλεϊ, σύμφωνα με τα στοιχεία της […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σκηνές… ροκ μέσα σε τρόλεϊ που κινείτο επί της οδού Πατησίων, όταν σε αυτό μπήκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να συλλάβουν πορτοφολάδες, που μόλις είχαν αρπάξει την τσάντα και το κινητό μιας επιβάτιδας!

Οι δράστες, ένας Αλγερινός κι ένας Μαροκινός ενώ ο οδηγός είχε ακινητοποιήσει το τρόλεϊ, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, επετέθησαν κατά των δύο αστυνομικών με γροθιές και κλωτσιές!

Τελικά υπό τα βλέμματα των επιβατών του τρόλεϊ που στέκονταν μάρτυρες αστυνομικής ταινίας, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ πέρασαν χειροπέδες στους δύο οι οποίοι αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της αντίστασης.

Από την έρευνα που ακολούθησε στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί που έχουν… παρελθόν στις κλοπές πορτοφολιών σε τρόλεϊ και λεωφορεία, έχουν διαπράξει αποδεδειγμένα άλλες εννέα αρπαγές πορτοφολιών, τσαντών και κινητών από επιβάτες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της διακεκριμένης κλοπής και της αντίστασης καθώς και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Τα στοιχεία της Αστυνομίας αναφέρουν ακόμη ότι οι δύο που ήδη προφυλακίστηκαν, συνήθιζαν να επιλέγουν ως θύματα γυναίκες, ηλικιωμένους και τουρίστες.

Το σχέδιο εγκλωβισμού των επιβατών προέβλεπε την… τεχνική του συνωστισμού!

Ο ένας έμπαινε μπροστά σε ώρες αιχμής κι ο άλλος ακολουθούσε σπρώχνοντας δήθεν τον προπορευόμενο επιβάτη.

Τον έσπρωχνε όμως προς τον συνεργό του και κάπου εκεί που ο επιβάτης προσπαθούσε να βγει από τον κλοιό του… συνωστισμού, έχανε πορτοφόλι, η τσάντα αν ήταν γυναίκα και κινητά τηλέφωνα.

Υπόθεση Μπουτάρης: Ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις