Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σκάνδαλο Unicef Hellas: Mισθοί… μαμούθ και «σκοτεινές» προμήθειες
ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο Unicef Hellas: Mισθοί… μαμούθ και «σκοτεινές» προμήθειες

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά το… Grexit της Unicef Ελλάδας από τον Διεθνή Οργανισμό. Νέα στοιχεία και καταγγελίες έρχονται σιγά σιγά στο… φως συνθέτοντας το σκάνδαλο με σοβαρές οικονομικές παρατυπίες, υπέρογκους μισθούς εργαζομένων και υψυλόβαθμων στελεχών, ανεξήγητες σπατάλες και «σκοτεινές» προμήθειες. Το πόρισμα… καίει, όπως δημοσιεύεται στο eleftherostypos. gr, «πρόσωπα και καταστάσεις» στην Ελληνική Εθνική […]

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά το… Grexit της Unicef Ελλάδας από τον Διεθνή Οργανισμό.

Νέα στοιχεία και καταγγελίες έρχονται σιγά σιγά στο… φως συνθέτοντας το σκάνδαλο με σοβαρές οικονομικές παρατυπίες, υπέρογκους μισθούς εργαζομένων και υψυλόβαθμων στελεχών, ανεξήγητες σπατάλες και «σκοτεινές» προμήθειες.

Το πόρισμα… καίει, όπως δημοσιεύεται στο eleftherostypos. gr, «πρόσωπα και καταστάσεις» στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef ενώ την ίδια στιγμή, σημαντικά ευρήματα των ερευνών βρίσκονται ήδη στο γραφείο του εισαγγελέα για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαβάστε ακόμα

Grexit… από τον Διεθνή Οργανισμό

Στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Παραρτήματος έχουν αναρτηθεί οι απολογισμοί από το 2010 έως και το 2015 ενώ πουθενά δεν υπάρχει ο απολογισμός του 2016. Τα περισσότερα χρήματα δαπανήθηκαν για το marketing και λιγότερα για τα προγράμματα εμβολιασμού και Επείγουσας Βοήθειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2015 τα έσοδα της Επιτροπής τα οποία προέρχονταν από πωλήσεις ανήλθαν συνολικά στα 4.365.375,06 και τα έξοδα άγγιξαν τα 2.394.027,52. Ενδεικτικά τα 317.919,89 αφορούσαν σε αμοιβές και έξοδα υποστήριξης πωλήσεων, τα 116.578,61 το marketing και την προώθηση πωλήσεων και τα 730.130,10 τις αμοιβές και τα έξοδα υποστήριξης προγραμμάτων δωρεών.

Κάτι ανάλογο συνέβη και το 2014. Ως προς τις έρευνες που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκαν οικονομικές παρατυπίες, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Unicef στη χώρα μας, Σοφία Τζιτζίκου, στο φύλο του Σαββάτου του Ελεύθερου Τύπου.

«Με πρωτοβουλία δική μου ζητήσαμε από μια ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο για το χρονικό διάστημα 2013 έως και 2015. Ενημέρωσα τα κεντρικά της Unicef ότι υπάρχει ένα ζήτημα μη κανονικό. Τότε η οργάνωση αποφάσισε να κάνει έλεγχο σε βάθος 15ετιας».

Το πόρισμα βγήκε μέσα στο 2017 και ενημέρωσε τις εισαγγελικές αρχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις