Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Σκάνδαλο και απειλή πολέμου η δήλωση Αποστολάκη”, λένε οι Τούρκοι – Θέλουν τα νησιά μέχρι τη Θάσο (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Σκάνδαλο και απειλή πολέμου η δήλωση Αποστολάκη”, λένε οι Τούρκοι – Θέλουν τα νησιά μέχρι τη Θάσο (vid)

Αίσθηση προκάλεσαν οι πολύ σκληρές δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, μιλώντας κατά τη διάρκεια της εορταστικής συνάντησής του με τους στρατιωτικούς συντάκτες.  «Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε!» δήλωσε ο Αποστολάκης, «θα συντρίψουμε όποιον δεν σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία» συμπλήρωσε ο Καμμένος. Είναι η πρώτη φορά που με τόσο […]

Αποστολάκης Καμμένος

Αίσθηση προκάλεσαν οι πολύ σκληρές δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, μιλώντας κατά τη διάρκεια της εορταστικής συνάντησής του με τους στρατιωτικούς συντάκτες. 

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε!» δήλωσε ο Αποστολάκης, «θα συντρίψουμε όποιον δεν σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία» συμπλήρωσε ο Καμμένος.

Είναι η πρώτη φορά που με τόσο καθαρό τρόπο η Ελλάδα ορίζει την κόκκινη γραμμή της. Ως εκ τούτου, η δήλωση του κατά τα άλλα προσεκτικού αρχηγού ΓΕΕΘΑ αποκτά βαρύνουσα σημασία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2019, χαρακτήρισε «ακαθόριστο» το καθεστώς των Ιμίων. Μίλησε δε για την ετοιμότητα του τουρκικού στρατού να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι απολύτως σαφές και κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο», απάντησαν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Λίγο πιο μετά, ήρθε η άγρια πρόκληση από τον πρώην Γ.Γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Τα νησιά από τους Λειψούς ως τη Θάσο θέλουν οι Τούρκοι

Οι δηλώσεις Αποστολάκη δεν έχουν ακόμη επίσημη απάντηση από την Τουρκική πλευρά. Όμως ο πάντα προκλητικός πρώην Γ.Γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ χτύπησε ξανά.

Θέλει τουρκικά όλα τα νησιά από τους Λειψούς και τους Αρκιούς, ως τη Σάμο, τη Χίο τη Λέσβο, αλλά και τη Σαμοθράκη και τη Θάσο.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο άνθρωπος που λέει ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 17 νησιά, αλλά και πως το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης ανήκει στην Τουρκία λέει τώρα ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα στο μισό Αιγαίο και πως έχει καταλάβει παράνομα την περιοχή.

Ο Ουμίτ Γιαλίμ ήταν Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Άμυνας το 2009 και το 2010 επί Ερντογάν.

Οι δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ξεπερνούν κάθε όριο. Κατηγορεί την Ελλάδα για προσπάθεια αναβίωσης του Βυζαντίου και την ίδια ώρα φτάνει τα τουρκικά σύνορα ως το Λιβικό Πέλαγος διεκδικώντας μάλιστα το 75% της Κρήτης!

Τώρα, με τις νέες του δηλώσεις θέλει τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας ως τον Άθω και όλα τα νησιά μέχρι εκείνο το σημείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις