Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σε πύρινο κλοιό η Κρήτη – Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό η Κρήτη – Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται, από αργά το βράδυ της Πέμπτης, πολλές περιοχές των Χανίων. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη πυρκαγιές στις περιοχές Κακόπετρος, Παλαιά Ρούματα, Νιό Χωριό και Λίμνη Κυδωνίας καθώς και στις περιοχές Κάμποι και Σφηνάρι. Μάχη δόθηκε για να σωθούν κάτοικοι και σπίτια στο Σφηνάρι στην περιοχή Κάμπος καθώς τα Χανιά βρέθηκαν […]

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται, από αργά το βράδυ της Πέμπτης, πολλές περιοχές των Χανίων.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη πυρκαγιές στις περιοχές Κακόπετρος, Παλαιά Ρούματα, Νιό Χωριό και Λίμνη Κυδωνίας καθώς και στις περιοχές Κάμποι και Σφηνάρι.

Μάχη δόθηκε για να σωθούν κάτοικοι και σπίτια στο Σφηνάρι στην περιοχή Κάμπος καθώς τα Χανιά βρέθηκαν στη δυσχερέστερη κατάσταση.

Δεκαπέντε κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για την ασφάλεια τους καθώς οι κατοικίες απειλήθηκαν από τις φλόγες.

Η φωτιά στο Σφηνάρι είναι αυτήν την ώρα σε ύφεση ενώ συνολικά εκδηλώθηκαν τουλάχιστον 10 φωτιές.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στις περιοχές Τιλίνι, Παλαιά Ρούματα, Bουκολιές,Πάνω Σταλό , Σέλινο, Κακόπετρο, Φαλάσαρνα, Κουνουπίτσα, Καλαμπίτσι και Νεμώνια.

Ακόμη, 4 φωτιές ξέσπασαν στο Ρέθυμνο και στο Σίσι Μεραμπέλου.

Άλλα δύο μέτωπα σε Σέλινο και Αποκόρωνα.

Πολύ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο Καλαμίτσι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απ. Βουλγαράκης έχει ζητήσει τη συνδρομή εναέριων μέσων πυρόσβεσης ωστόσο αυτό φαίνεται πως είναι αδύνατο καθώς η ένταση των ανέμων φτάνει τα 9 Μποφόρ ενώ οι ριπές τα 11.

Κλειστά για προληπτικούς λόγους έμειναν σήμερα το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο Βάμου καθώς και το δημοτικό σχολείο στην περιοχή Κατωχώρι Κεραμειών.

Πτώσεις δέντρων και κλαδιών έχουν αναφερθεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Λόγω των νοτίων ανέμων ο κατάπλους του πλοίου από τον Πειραιά στη Σούδα έγινε με καθυστέρηση μίας περίπου ώρας, ωστόσο το πλοίο έδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Δείτε ακόμη:

Σοκ! Τραγικό τέλος για τον πρώην ιδιοκτήτη της ΕΛΔΕ (pic)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις