Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σε “πολιορκία” το Παρίσι από τα “Κίτρινα Γιλέκα” – Επεισόδια παρά τις προσαγωγές (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε “πολιορκία” το Παρίσι από τα “Κίτρινα Γιλέκα” – Επεισόδια παρά τις προσαγωγές (pics)

Άρχισαν τα επεισόδια στο Παρίσι με τα “Κίτρινα Γιλέκα” να συγκρούονται με αστυνομικούς και τις αρχές ασφαλείας να ρίχνουν δακρυγόνα για την επιβολή της τάξης. Ένταση όμως προκλήθηκε και στο τρίτο διαμέρισμα του Παρισιού όταν διαδηλωτές λογομάχησαν με περαστικούς. Τα «Κίτρινα Γιλέκα», έχουν αποκλείσει την περιφέρεια του Παρισιού. ?#EnDirect Les #Giletsjaunes se mobilisent ce samedi […]

Γιλέκα επεισόδια Παρίσι

Άρχισαν τα επεισόδια στο Παρίσι με τα “Κίτρινα Γιλέκα” να συγκρούονται με αστυνομικούς και τις αρχές ασφαλείας να ρίχνουν δακρυγόνα για την επιβολή της τάξης.

Ένταση όμως προκλήθηκε και στο τρίτο διαμέρισμα του Παρισιού όταν διαδηλωτές λογομάχησαν με περαστικούς.

Τα «Κίτρινα Γιλέκα», έχουν αποκλείσει την περιφέρεια του Παρισιού.

Οι προσαγωγές έφθασαν τις 481 και 211 άτομα υπό κράτηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

«Θα διασφαλίσουμε ότι αυτή η μέρα του Σαββάτου θα διεξαχθεί υπό τις καλύτερες συνθήκες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ.

Ένταση προκλήθηκε στο τρίτο διαμέρισμα του Παρισιού στη Rue Vieille du Temple, όταν τα «Κίτρινα Γιλέκα», λογομάχησαν με περαστικούς.

Η γαλλική πρωτεύουσα θυμίζει πόλη σε κατάσταση πολιορκίας. Μαγαζιά, μνημεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, μουσεία, θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστή η Όπερα, το Λούβρο, ο πύργος του ‘Αιφελ. Κλειστοί και οι δρόμοι γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου και κλειστές 40 στάσεις του μετρό.

Με κατεβασμένα τα σιδερένια ρολά θα παραμείνουν τα καταστήματα στις κεντρικές λεωφόρους καθώς και σε άλλα στρατηγικά σημεία της πόλης.

Χαρακτηριστική η εικόνα της Λεωφόρου των Ηλύσιων με τις βιτρίνες των καταστημάτων καλυμμένες με πλάκες κόντρα πλακέ και αυτό δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα.

Μεγάλα ακριβά καταστήματα, όπως Louis Vuitton προστατεύουν τις βιτρίνες τους με σιδερένιες πλάκες.

france01

Αυτό, αφού πολλά κόντρα πλακέ ξηλώθηκαν για οδοφράγματα το προηγούμενο Σάββατο.

Από αέρος, ένας μεγάλος αριθμός drones θα είναι στη διάθεση της αστυνομίας.

Από γης 12 θωρακισμένα της χωροφυλακής, ικανά να διαλύουν τα οδοφράγματα, πήραν θέση γύρω από τα Ηλύσια από τις επτά το πρωί.

Γύρω στις 8.000 προβλέπονται οι αστυνομικοί και χωροφύλακες για το Παρίσι, που σε αντίθεση με το προηγούμενο Σάββατο θα είναι λιγότερο στατικοί και περισσότερο ευκίνητοι.

france02

Σε 89.000 ανέρχονται οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που έχουν κινητοποιηθεί σε όλη τη χώρα.

Οι εκπρόσωποι του κινήματος που άναψε τη φλόγα της γαλλικής εξέγερσης κάλεσαν τους Οικολόγους να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις σημερινές διαδηλώσεις.

Όμως το οικολογικό κίνημα ανακοίνωσε πως δεν θα διαδηλώσει στους δρόμους του Ελιζέ προκειμένου να μην πέσει…πάνω στα «Κίτρινα Γιλέκα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις