Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σε δίκη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης – Για την επίθεση σε βάρος του Μπουτάρη
ΕΛΛΑΔΑ

Σε δίκη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης – Για την επίθεση σε βάρος του Μπουτάρη

Δώδεκα άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, παραπέμπονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για την επίθεση εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη Η επίθεση έγινε τον περασμένο Μάιο, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην πλατεία Λευκού Πύργου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της […]

Παναγιώτης-Ψωμιάδης.jpg

Δώδεκα άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, παραπέμπονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για την επίθεση εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη

Η επίθεση έγινε τον περασμένο Μάιο, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της εξύβρισης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατηγορείται για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος

Η δικογραφία εστάλη από την Ασφάλεια στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθησε η απαγγελία κατηγοριών.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, το κατηγορητήριο τού αποδίδει ότι με δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της εκδήλωσης, προέτρεψε τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη.

Στο επίκεντρο της έρευνας των διωκτικών Αρχών βρέθηκαν εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αναφερόμενος στο πρόσωπο του δημάρχου, τον οποίο κατήγγειλε επίσης ότι «πούλησε την Μακεδονία».

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, υποψήφιος πλέον δήμαρχος στον κεντρικό δήμο, αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη.

Όπως είπε, οι δηλώσεις του ήταν προϊόν «πολιτικής κριτικής», ενώ έγιναν σε μακρινή απόσταση από τον τόπο της επίθεσης.

Ισχυρίστηκε δε ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους κατηγορούμενους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις