Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σέρνεται το internet; Τι μπορείς να κάνεις πριν απελπιστείς
PLUS

Σέρνεται το internet; Τι μπορείς να κάνεις πριν απελπιστείς

Νιώθετε ότι το internet σας σέρνεται;  Συχνά πολλοί χρήστες του διαδικτύου διαπιστώνουν ότι οι οικιακές τους συνδέσεις είναι πολύ αργές και ότι δυσκολεύονται ακόμα και να κάνουν δουλειά. Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε αν η σύνδεσή σας είναι αργή; Επικοινωνήστε με τον πάροχό σας Μπορεί η σύνδεσή σας να έχει κάποια βλάβη ή το router […]

αργό internet

Νιώθετε ότι το internet σας σέρνεται; 

Συχνά πολλοί χρήστες του διαδικτύου διαπιστώνουν ότι οι οικιακές τους συνδέσεις είναι πολύ αργές και ότι δυσκολεύονται ακόμα και να κάνουν δουλειά.

Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε αν η σύνδεσή σας είναι αργή;

Επικοινωνήστε με τον πάροχό σας

Μπορεί η σύνδεσή σας να έχει κάποια βλάβη ή το router σας να χρειάζεται κάποια αναβάθμιση ή και κλείδωμα . Αν δε συμβαίνει τίποτα από αυτά, τότε ενδεχομένως σας συμφέρει να αλλάξετε το πακέτο της σύνδεσής σας με μια πιο γρήγορη.

Ελέγξτε το hardware-software σας

Μήπως χρησιμοποιείτε κάποια παλιά έκδοση του browser; Μήπως πρέπει να αναβαθμίσετε ακόμα και το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας; Ένας σύντομος έλεγχος θα σας δώσει πολλές απαντήσεις.

 Κλείστε ό,τι δεν χρειάζεστε

Αν έχετε ένα κάρο εφαρμογές που λειτουργούν, τότε, μοιραία, η μηχανή σας θα γίνει πιο αργή, και μαζί θα γίνουν πιο αργές όλες οι λειτουργίες της. Δείτε ποιες εφαρμογές «τρέχουν» στο παρασκήνιο και ό,τι δεν χρειάζεστε, κλείστε το.

Αγοράστε καινούργιο router

Πλέον υπάρχουν router που λειτουργούν σε δύο συχνότητες, στα 2.4 GHz και στα 5.0 GHz, βελτιώνοντας την εκπομπή του σήματος στο ασύρματο δίκτυο. Ειδάλλως, φροντίστε το router σας να είναι ρυθμισμένο κατάλληλα, και ανάλογα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο κατασκευαστής του.

Δείτε αν σας εξυπηρετεί ενισχυτής σήματος

Τέτοιες μηχανές πουλιούνται σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και ενδεχομένως να σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερο internet σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας.

Αυτό που φταίει στην ουσία είναι τα πολλά add-ons που έχετε βάλει στο φυλλομετρητή σας.

Μία καλή μέθοδος για να δούμε πόσο καλά τρέχει ο browser μας είναι να εκκινήσουμε τον Mozzila ή Chrome με τα πρόσθετα απενεργοποιημένα.

Για τον Mozilla Firefox: Θα πάμε στην καρτέλα βοήθεια και εκεί θα επιλέξουμε Επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία

502

στον Chrome: κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της συντόμευσης του Chrome (βλέπε εικ. 2) και επιλέξτε Ιδιότητες.

Στην καρτέλα Συντόμευση, προσθέστε στο τέλος του πεδίου Target τη φράση –no-extensions (με δύο παύλες στην αρχή) και πατήστε ΟΚ.

51

Κλείστε όλα τα ανοικτά παράθυρα του chrome και ξεκινήστε τον ξανά. Για να απενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία του Chrome, επεξεργαστείτε ξανά το εικονίδιο της συντόμευσης, και τέλος για τον Internet Explorer: πατήστε τα πλήκτρα “Windows + R” ώστε να ανοίξει το παράθυρο εκτέλεσης.

Εκεί πληκτρολογήστε iexplore.exe -extoff.

Θα διαπιστώσετε ότι τα πρόσθετα (add-ons) κάνουν “αρκετή ζημιά” στη λειτουργία του browser και δη της ταχύτητας του Internet μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις