Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ρόδι: Δείτε πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία μας
ΥΓΕΙΑ

Ρόδι: Δείτε πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία μας

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα είναι το ρόδι, έχει φοβερή γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά. Μάλιστα προσφέρει και πολλά θετικά στοιχεία στην καλή υγεία του οργανισμού και θεωρειται ένα από τα πλέον ενεργειακά φρούτα. Δείτε τους λόγους που το ρόδι θεωρείται τόσο θρεπτικό: Επιβραδύνει τη γήρανση Περιέχει μεγάλο ποσοστό αντιοξειδωτικών που απομακρύνουν τις ελεύθερες […]

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα είναι το ρόδι, έχει φοβερή γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά. Μάλιστα προσφέρει και πολλά θετικά στοιχεία στην καλή υγεία του οργανισμού και θεωρειται ένα από τα πλέον ενεργειακά φρούτα. Δείτε τους λόγους που το ρόδι θεωρείται τόσο θρεπτικό:

Επιβραδύνει τη γήρανση

Περιέχει μεγάλο ποσοστό αντιοξειδωτικών που απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες από το δέρμα.

Προστατεύει τα νεφρά

Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε έδειξε ότι ένα εκχύλισμα ροδιού προστατεύει τα νεφρά από τις επιβλαβείς τοξίνες .

Αναζωογονεί το ήπαρ

Επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο χυμός του ροδιού όχι μόνο προστατεύει το συκώτι αλλά βοηθά στην αναγέννησή του.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η βιταμίνη C που περιέχει αποτελεί ασπίδα κατά των ιώσεων και των κρυολογημάτων.

Αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις

Νέα έρευνα που δημοσιεύεται καταδεικνύει ότι το ρόδι βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να συνθέσει τη χοληστερόλη και απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες από το αγγειακό σύστημα.

Τα 10 πρώτα συμπτώματα της άνοιας

Δρα προστατευτικά στον καρκίνο του δέρματος

Η κατανάλωση ροδιού συσχετίστηκε με την υποχώρηση των δύο βασικών τύπων καρκίνου του δέρματος: Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό δερματολογίας.

Ρυθμίζει το μεταβολικό σύνδρομο

Έρευνες απέδειξαν ότι το ρόδι συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, καταπολεμά τη φλεγμονή και βελτιώνει πολλούς άλλους παράγοντες που εμπλέκονται στο μεταβολικό σύνδρομο.

Οι 5 + 1 «μύθοι» για το νερό με λεμόνι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις