Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ρυθμίσεις-εξπρές για τις οφειλές μικρών επιχειρήσεων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρυθμίσεις-εξπρές για τις οφειλές μικρών επιχειρήσεων

Μέσα σε διάστημα μερικών ημερών θα μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να τακτοποιούν τα χρέη τους σε τράπεζες, εφορία, ταμεία και προμηθευτές, με την διαδικασία που θα ενταχθεί στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι έτοιμη. Έτσι, οι μικρομεσαίοι, που αρκετοί από αυτούς έχουν πρόβλημα με τις οφειλές, δεν θα περνάνε από την τρίμηνη διαδικασία που χρειάζεται σήμερα αφού το σύστημα έχει […]

Μέσα σε διάστημα μερικών ημερών θα μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να τακτοποιούν τα χρέη τους σε τράπεζες, εφορία, ταμεία και προμηθευτές, με την διαδικασία που θα ενταχθεί στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι έτοιμη.

Έτσι, οι μικρομεσαίοι, που αρκετοί από αυτούς έχουν πρόβλημα με τις οφειλές, δεν θα περνάνε από την τρίμηνη διαδικασία που χρειάζεται σήμερα αφού το σύστημα έχει «φρακάρει» κυρίως από τον όγκο των μεγάλων επιχειρήσεων που ζητούν να μπουν.

Μέχρι σήμερα στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού έχουν μπει 7.500 επιχειρήσεις. Πάνω από 700 έχουν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο και 170 έχουν ολοκληρώσει την αίτησή τους και έχουν βρίσκονται στο στάδιο της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές.

O  Eιδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης μίλησε στο  Star για τις οφειλές των επιχειρήσεων:

«Οι περισσότερες έχουν χρέη 200-300.000 ευρώ. Στα μέσα Νοεμβρίου θα έχουμε τις πρώτες αποφάσεις ρύθμισης χρεών που θα περιλαμβάνουν και μακροχρόνια αποπληρωμή και κούρεμα χρέους.  Τα χρέη τους κατανέμονται και σε τράπεζες και σε εφορία και σε ασφαλιστικά ταμεία και σε προμηθευτές,  συνεπώς καλούνται όλοι αυτοί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για να γίνει η ρύθμιση του χρέους η οποία μπορεί να περιλαμβάνει  μακροχρόνιες ρυθμίσεις, ειδικά για το Δημόσιο έως 10 χρόνια και στο τέλος της περιόδου όποιο ποσό μείνει διαγράφεται».

Εκτός από την fast track διαδικασία για ρύθμισες χρεών από 20 – 50.000 ευρώ,  το υπουργείο Οικονομίας προωθεί στην υπαγωγή των ελευθέρων επαγγελματιών στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Προϋπόθεση και για τα δυο είναι η τρόικα να δώσει την τελική έγκριση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις