Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ραγδαίες εξελίξεις: Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ραγδαίες εξελίξεις: Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης

Συνεχίζεται η διπλωματική κόντρα μεταξύ Αθήνας και Μόσχας, μετά την απέλαση των Ρώσων διπλωματικών από την Ελλάδα. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, εκλήθη στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο Ελληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς. Η συζήτηση που έγινε αφορούσε τις προχθεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠ.ΕΞ., Μαρία Ζαχάροβα και την αντίδραση του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ. Στα […]

Συνεχίζεται η διπλωματική κόντρα μεταξύ Αθήνας και Μόσχας, μετά την απέλαση των Ρώσων διπλωματικών από την Ελλάδα.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, εκλήθη στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο Ελληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς.

Η συζήτηση που έγινε αφορούσε τις προχθεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠ.ΕΞ., Μαρία Ζαχάροβα και την αντίδραση του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ.

Στα άκρα οι σχέσεις Αθήνας – Μόσχας: «Απογοητευτική κίνηση η απέλαση των Ρώσων»

Διπλωματικές πηγές που επικαλείται ο ιστότοπος kathimerini.gr, κάνουν λόγο για συζήτηση σε ήπιους τόνους, στη διάρκεια της οποίας, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι οι αναφορές της κ. Ζαχάροβα δεν είχαν κανένα στοιχείο έλλειψης σεβασμού και ενδεχομένως υπήρξε κάποια παρανόηση ως προς τούτο.

Χθες, πάντως, ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα χαρακτήρισε «απογοητευτική» την κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες και χαρακτήρισε σωστή και ισορροπημένη τη δήλωση της κ. Ζαχάροβα.

Aγωνία για τις ελληνορωσικές σχέσεις – Τι συμφώνησαν Τσίπρας και Κοτζιάς

Σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην συνάντηση δεν ανακοινώθηκαν αντίμετρα προς την Ελλάδα για το θέμα των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών.

Ενώ το Sputnik και το πρακτορείο ειδήσεων Tass αναφέρουν πως ο Έλληνας πρέσβης εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις για τα αντιρωσικά σχόλια από την Αθήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις