Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Πώς πρέπει να γίνεται η αυτοεξέταση για καρκίνο του μαστού
ΥΓΕΙΑ

Πώς πρέπει να γίνεται η αυτοεξέταση για καρκίνο του μαστού

Η αυτοεξέταση για καρκίνο του μαστού είναι πολύ σημαντική διαδικασία. Είναι ένας τρόπος για να γίνει έλεγχος για πιθανές αλλαγές, όπως ασυνήθιστα εξογκώματα ή αυξομειώσεις ογκιδίων, οι οποίες είναι ενδεχομένως ένα πρώιμο σύμπτωμα καρκίνου του μαστού. Όταν ο καρκίνος του μαστού ανιχνεύεται στα πρώτα του στάδια, οι πιθανότητες επιβίωσης αυξάνονται κατακόρυφα. Διαβάστε ακόμα: Η λιχουδιά που […]

Η αυτοεξέταση για καρκίνο του μαστού είναι πολύ σημαντική διαδικασία.

Είναι ένας τρόπος για να γίνει έλεγχος για πιθανές αλλαγές, όπως ασυνήθιστα εξογκώματα ή αυξομειώσεις ογκιδίων, οι οποίες είναι ενδεχομένως ένα πρώιμο σύμπτωμα καρκίνου του μαστού.

Όταν ο καρκίνος του μαστού ανιχνεύεται στα πρώτα του στάδια, οι πιθανότητες επιβίωσης αυξάνονται κατακόρυφα.

Διαβάστε ακόμα:

Η λιχουδιά που κάνει… καλό!

Πώς πρέπει να γίνεται η αυτοεξέταση

Είναι μια διαδικασία που παίρνει συνήθως 10-15 λεπτά και καλό είναι να γίνεται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα σχολαστικά και πιο επιφανειακά/γρήγορα κάθε φορά που κάνει κανείς μπάνιο.

Προσοχή σε τυχόν αλλαγές στο στήθος λίγο πριν την περίοδό, καθώς είναι αναμενόμενες και δεν πρέπει να προξενούν ανησυχία.

Τα βασικά μέρη της αυτοεξέτασης, σύμφωνα με το onmed. gr, είναι: η οπτική εξέταση μπροστά σε έναν καθρέφτη, η εξέταση δια της αφής σε όρθια στάση και η εξέταση δια της αφής σε οριζόντια θέση.

Να σημειωθεί πως οποιεσδήποτε ασυνήθιστες αλλαγές, θα πρέπει να αναφερθούν άμεσα στον γιατρό. 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις