Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αν σας αρέσει να φωτογραφίζετε φαγητό, κάντε το σαν επαγγελματίες
PLUS

Αν σας αρέσει να φωτογραφίζετε φαγητό, κάντε το σαν επαγγελματίες

Επισκέπτοντας μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, πέφτεις σε ένα πλήθος φωτογραφιών χρηστών που φωτογραφίζουν τα μέρη που βρεθήκανε, και φυσικά το φαγητό που δοκίμασαν. Για την ακρίβεια η φωτογράφιση πιάτων έχει γίνει μεγάλη μόδα τελευταία, και όλο πιο συχνά τις συναντάμε στις σελίδες των social media. Τα τρόφιμα είναι ένα εξαιρετικό θέμα για φωτογράφιση και έχουν δημιουργήσει […]

φαγητό φωτογραφία

Επισκέπτοντας μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, πέφτεις σε ένα πλήθος φωτογραφιών χρηστών που φωτογραφίζουν τα μέρη που βρεθήκανε, και φυσικά το φαγητό που δοκίμασαν.

Για την ακρίβεια η φωτογράφιση πιάτων έχει γίνει μεγάλη μόδα τελευταία, και όλο πιο συχνά τις συναντάμε στις σελίδες των social media.

Τα τρόφιμα είναι ένα εξαιρετικό θέμα για φωτογράφιση και έχουν δημιουργήσει ένα νέο είδος τέχνης φωτογραφίας. Μια καλή φωτογραφία φαγητού, είναι κάτι περισσότερο από το να τραβήξει κανείς απλά αυτό που βλέπει στο πιάτο του.

Ακριβώς όπως και για κάθε άλλο είδος φωτογραφίας, υπάρχουν ορισμένα μυστικά φωτογραφίας που πρέπει να ακολουθήσετε, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα εντυπωσιακά χρώματα, οι διαφορετικές υφές, τα σχήματα και η πολυμορφικότητα του φαγητού.

Δείτε παρακάτω μερικά απλά, αλλά αποτελεσματικά tips για φωτογράφιση φαγητών, που θα σας βοηθήσουν να βγάζετε δελεαστικότερες φωτογραφίες.

Χρησιμοποιήστε φυσικό φως.

Ο φωτισμός είναι το Α και το Ω σε όλες τις φωτογραφήσεις, και φυσικά και όσο αφορά τις φωτογραφίσεις φαγητών.

Αν βγάλετε μια φωτογραφία σε ένα δωμάτιο με τεχνητό κακό φωτισμό, τότε το αποτέλεσμα θα είναι μια φωτογραφία με κιτρινισμένους τόνους, χωρίς να ξεχωρίζουν καλά τα χρώματα, και χωρίς να γίνονται έντονες οι αντιθέσεις.

Το φυσικό φως ζωντανεύει τις φωτογραφίες ακριβώς γιατί κάτω από αυτό, αποτυπώνονται σωστά τα χρώματα.

Χρησιμοποιείστε ουδέτερο background για τα πιάτα σας. 

Προτιμήστε ουδέτερους και παλ τόνους και χρωματισμούς.

Ο πρωταγωνιστής είναι το φαγητό και οποιοδήποτε έντονο χρώμα στο παρασκήνιο τραβάει την προσοχή και αλλάζει την οπτική της φωτογραφίας σας.

Δώστε έμφαση στο χρώμα. 

Το μαγικό με τις φωτογραφίες φαγητού είναι οι μοναδικοί χρωματικοί συνδυασμοί, οι αντιθέσεις και η πληθώρα των χρωμάτων.

Εστιάστε σε αυτά και δημιουργήστε απίστευτες φωτογραφίες.

Δώστε σημασία στη γωνία λήψης της φωτογραφίας. 

Το ίδιο πιάτο τραβηγμένο από δυο διαφορετικές γωνίες, δυο εντελώς διαφορετικές φωτογραφίες. Οι συνήθεις λήψεις είναι η λήψη ακριβώς από πάνω, από το πλάι και η λήψη διαγωνίως.

Όλες έχουν τα θετικά τους, αλλά οι περισσότεροι προτιμάνε την από πάνω.

Τραβώντας τη φωτογραφία ακριβώς πάνω από το πιάτο, αποτυπώνονται καλύτερα οι υφές και οι λεπτομέρειες του φαγητού, αλλά και η σκηνοθεσία του background, όπως μαχαιροπήρουνα, λουλούδια, ένα περίτεχνο τραπεζομάντηλο κτλ.

Τακτοποιήστε όμορφα το πιάτο και σκηνοθετήστε τη φωτογραφία σας. 

Ένα όμορφο πιάτο με ένα ωραία ταχτοποιημένο φαγητό, και με ένα ακόμα πιο προσεγμένο περίγυρο θα σας εξασφαλίσει μια καλαίσθητη φωτογραφία.

Δώστε στη φωτογραφία σας ένα ανθρώπινο στοιχείο. 

Συμπεριλάβετε το χέρι σας ένα προσωπικό σας αντικείμενο ή ότι άλλο σκεφτείτε στη λήψη σας. Ζωντανεύει τη φωτογραφία.

Δημιουργήστε μια ιστορία.

Κάντε τη φωτογραφία σας διαφορετική και αφήστε να διηγηθεί για εσάς, τι κάνετε, πού είστε ποια είναι η διάθεση σας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις