Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αυτή η καμιά φορά περίεργη “σπιτική” μυρωδιά – Πώς θα τη διώξεις σε λίγα λεπτά
PLUS

Αυτή η καμιά φορά περίεργη “σπιτική” μυρωδιά – Πώς θα τη διώξεις σε λίγα λεπτά

  Σχεδόν όλα τα σπίτια, μυρίζουν κάπως – είτε από το φαγητό είτε από το τσιγάρο και γενικότερα την κλεισούρα. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά κόλπα για να καταπολεμήσουμε αυτή τη “σπιτική” μυρωδιά, όμως η συνταγή του spirossoulis μας “μύρισε” ήδη…! Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε το αρωματικό σας θα χρειαστείτε 1-2 μεγάλα μήλα κομμένα […]

 

Σχεδόν όλα τα σπίτια, μυρίζουν κάπως – είτε από το φαγητό είτε από το τσιγάρο και γενικότερα την κλεισούρα.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά κόλπα για να καταπολεμήσουμε αυτή τη “σπιτική” μυρωδιά, όμως η συνταγή του spirossoulis μας “μύρισε” ήδη…!

Τι θα χρειαστείτε

Για να φτιάξετε το αρωματικό σας θα χρειαστείτε 1-2 μεγάλα μήλα κομμένα σε φέτες, 1-2 μεγάλα πορτοκάλια κομμένα σε φέτες, 5 στικς κανέλας, 1-2 κ.σ. γαρίφαλα, 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ. 

Οδηγίες 

Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με νερό και ρίξτε όλα τα συστατικά μέσα σε αυτό. Ανάψτε το μάτι της κουζίνας στη μέγιστη θερμοκρασία και αφήστε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά. Μετά χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα υλικά να σιγοβράζουν. Προσθέστε νερό όποτε χρειάζεται ώστε να μην στεγνώσει το μείγμα σας. 

Πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας, βγάλτε τα βαζάκια και δείτε πώς θα αντιδράσουν μόλις εισέλθουν στο σπιτικό σας! Η μυρωδιά της κανέλας, του μήλου και του πορτοκαλιού είναι πολύ έντονη και ευχάριστη. Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν δείξει πως ειδικά η μυρωδιά κανέλας βοηθάει πολύ στη μνήμη και στην ευτυχία. 

Tip

Μπορείτε αν θέλετε να γεμίσετε ένα άδειο μπουκαλάκι σπρέι με το παραπάνω μείγμα και να ψεκάζετε με αυτό τον χώρο σας.

Βάλτε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τα να βράσουν καλά.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις