Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς θα αγοράσεις τη σωστή σόμπα – Αυτά που πρέπει να προσέξεις
PLUS

Πώς θα αγοράσεις τη σωστή σόμπα – Αυτά που πρέπει να προσέξεις

Η σόμπα δεν είναι η πλέον διαδεδομένη λύση θέρμανσης, όμως είναι η καλύτερη λύση Έτσι, καλύτερα να διαλέξετε ένα από αυτά τα μοντέλα που προσφέρουν πολλές δυνατότητες. Σε περίπτωση που επιλέξετε τα καυσόξυλα να ξέρετε πως θα χρειάζεται τακτικό καθάρισμα της στάχτης τους. Τα κάρβουνα είναι καλύτερη επιλογή, αρκεί η σόμπα να έχει είσοδο αέρα. […]

σόμπα

Η σόμπα δεν είναι η πλέον διαδεδομένη λύση θέρμανσης, όμως είναι η καλύτερη λύση

Έτσι, καλύτερα να διαλέξετε ένα από αυτά τα μοντέλα που προσφέρουν πολλές δυνατότητες.

Σε περίπτωση που επιλέξετε τα καυσόξυλα να ξέρετε πως θα χρειάζεται τακτικό καθάρισμα της στάχτης τους.

Τα κάρβουνα είναι καλύτερη επιλογή, αρκεί η σόμπα να έχει είσοδο αέρα. Ορισμένες σόμπες μπορούν να καταναλώνουν και pellet που είναι ένα προτιμότερο καύσιμο.

Το σίγουρο είναι πως χρειάζεστε ένα χώρο εντός του σπιτιού ο οποίος να είναι αρκετά μεγάλος για να χωρέσει άνετα η σόμπα, χωρίς να είναι κοντά σε έπιπλα, κουρτίνες, ή οτιδήποτε μπορεί εύκολα να πάρει φωτιά.

Ξεχάστε την εγκατάσταση σόμπας πάνω σε ξύλινη επιφάνεια. Πλακάκια, γυαλί, τσιμέντο και πέτρα είναι ιδανικές επιφάνειες για να την τοποθετήσετε με ασφάλεια.

Το δεύτερο για μια σόμπα, είναι η καμινάδα.

Αυτό είναι που την κάνει και γενικά ακατάλληλη για διαμερίσματα, όμως αν είστε ρετιρέ ή έχετε ταβάνι στην ταράτσα, μπορείτε να το κάνετε πιο εύκολα. Μια μέτρια καμινάδα δε θα «τραβήξει» αέρα εύκολα. Έτσι θα έχετε μέτρια καύση αλλά και αρκετά επικίνδυνα καυσαέρια που θα βαρύνουν την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι σας. .

Οπότε, εμπιστευθείτε ένα καλό εγκαταστάτη που θα φροντίσει για μια αποτελεσματική καμινάδα.

Τέλος, επιλέξτε μια σόμπα απόδοσης αρκετής για το χώρο σας, αλλά μη πετάξετε λεφτά σε υπερβολικά ακριβές λύσεις πολλών Kw που δε θα αξιοποιήσετε ποτέ στο έπακρον.

Και δείτε οπωσδήποτε το βαθμό αποδοτικότητας της σόμπας (%), όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο καθώς δε «σπαταλάτε» θερμότητα και περισσότερη καταλήγει μέσα στο σπίτι σας.

Αποτέλεσμα εικόνας για stove home
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις