Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πόσο δύσκολες μπορεί να γίνουν οι διακοπές με τον καλύτερο σου φίλο;
PLUS

Πόσο δύσκολες μπορεί να γίνουν οι διακοπές με τον καλύτερο σου φίλο;

Οι διακοπές δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση αν πας παρέα με τον τετράποδο φίλο σου. Τα κατοικίδια χρειάζονται την δική τους προετοιμασία για το ταξίδι, αλλά ακόμα και αν έχει φροντίσει για τα πάντα, κάτι μπορεί να πάει στραβά. Ναυτία Αποφύγετε να ταϊσετε το σκύλο ή τη γάτα σας 6-7 ώρες πριν από το […]

Βόλτα σκύλου στην παραλία

Οι διακοπές δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση αν πας παρέα με τον τετράποδο φίλο σου.

Τα κατοικίδια χρειάζονται την δική τους προετοιμασία για το ταξίδι, αλλά ακόμα και αν έχει φροντίσει για τα πάντα, κάτι μπορεί να πάει στραβά.

Ναυτία

Αποφύγετε να ταϊσετε το σκύλο ή τη γάτα σας 6-7 ώρες πριν από το ταξίδι, ώστε να μην έχουν γεμάτο στομάχι που θα τους αναστατώσει. Στην περίπτωση που δώσετε νερό, προτιμήστε μικρές ποσότητες σε συχνά διαστήματα και όχι πολύ μεγάλη ποσότητα νερού μεμιάς.

Θερμοπληξία

Μην αφήνετε ποτέ μόνο το κατοικίδιό σας σε κλειστό αυτοκίνητο έστω και για 10 λεπτά αναμονής καθότι είναι πολύ πιθανό να προσβληθεί από θερμοπληξία. Μην περπατάτε στον ήλιο άσκοπα και καλό θα είναι να προμηθευτείτε διάφορα είδη δροσιάς που μπορείτε να βρείτε σε εξειδικευμένα pet shop.

Άγχος/Στρες  μετακινήσεων

Τουλάχιστον 3 μήνες προτού ταξιδέψετε, ζητήστε τη βοήθεια ενός έμπειρου εκπαιδευτή. Ακόμη και μετά το πέρας των συνεδριών δουλέψτε τακτικά με το σκύλο σας προκειμένου να αφομοιώσει την κατάλληλη συμπεριφορά.

Υπερκινητικότητα

Χρησιμοποιείστε πάντα είτε κουτί μεταφοράς που να χωρά το κατοικίδιό σας είτε ειδική ζώνη ασφαλείας ώστε να το ασφαλίζετε με αποτελεσματικό τρόπο.

Κατανάλωση ξένων αντικειμένων

Καθόλη τη μετακίνησή σας αλλά ακόμη και στις στάσεις του ταξιδίου προσέχετε πολύ και αποτρέψτε το κατοικίδιό σας από το να φάει κάτι από κάτω στο δρόμο ή στην περιοχή που βρίσκεται.

Διαβάστε ακόμα:

Εννέα συμβουλές για την περιποίηση των μικρών μας φίλων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις