Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Προστατέψτε ενεργά το περιβάλλον
ΕΛΛΑΔΑ

Προστατέψτε ενεργά το περιβάλλον

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Δίκτυο των Υπευθύνων Παρακολούθησης των Σημαντικών Περιοχών για τα πουλιά της Ελλάδας επεκτείνεται σε νέες περιοχές και αναζητά νέους εθελοντές, που θέλουν να συμβάλλουν στην παρακολούθηση και προστασία μιας από τις 208 περιοχές ΙΒΑ(Important Bird Areas – IBAs) της χώρας. Εάν ενδιαφέρεστε για μια Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά και θα θέλατε να […]

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Δίκτυο των Υπευθύνων Παρακολούθησης των Σημαντικών Περιοχών για τα πουλιά της Ελλάδας επεκτείνεται σε νέες περιοχές και αναζητά νέους εθελοντές, που θέλουν να συμβάλλουν στην παρακολούθηση και προστασία μιας από τις 208 περιοχές ΙΒΑ(Important Bird Areas – IBAs) της χώρας.

Εάν ενδιαφέρεστε για μια Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά και θα θέλατε να γίνετε και εσείς μέλος του πιο δυναμικού δικτύου για την προστασία της φύσης, τότε δηλώστε συμμετοχή στο φθινοπωρινό εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στους Τοξότες Νέστου τοΣαββατοκύριακο 22 – 23 Σεπτεμβρίου 2018.
Παράλληλα, θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στο φαράγγι των Στενών Νέστου και να παρατηρήσετε πουλιά στο παραποτάμιο δάσος του.

Tο σεμινάριο είναι διήμερο και δεν απαιτούνται έξοδα συμμετοχής. Τα έξοδα διαμονής, καθώς επίσης το πρωινό και μεσημεριανό γεύμα καλύπτονται από την Ορνιθολογική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία (γενικές γνώσεις ορνιθοπανίδας, σημαντικών περιοχών για τα πουλιά, θεσμικό πλαίσιο, αναγνώριση ενδιαιτημάτων) καθώς και πεδίο (παρατήρηση πουλιών, αναγνώριση απειλών που αντιμετωπίζουν οι βιότοποι και τα είδη, μεθόδους καταγραφής ειδών και συμπλήρωση των πρωτοκόλλων).

Παρακαλούμε, εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, δηλώστε τη συμμετοχή σας το συντομότερο καιμέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2018.
–   Όσοι είστε νέοι στο δίκτυο συμπληρώστε τη φόρμα ΕΔΩ
–   Όσοι είστε ήδη μέλη του δικτύου συμπληρώστε τη φόρμα ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η ελληνική φωτογραφία που λάτρεψε η NASA

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις