Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Προσοχή! Τι να κάνεις αν παιδί καταπιεί μπαταρία
ΥΓΕΙΑ

Προσοχή! Τι να κάνεις αν παιδί καταπιεί μπαταρία

Νέα έρευνα φανερώνει τι πρέπει να κάνει κανείς αν ένα παιδί καταπιεί μπαταρία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια, αν ένα παιδάκι φάει μέλι μόλις έχει καταπιεί κάποια μικρή στρογγυλή μπαταρία, μειώνεται ο κίνδυνος να υποστεί σοβαρή βλάβη από τα τοξικά υγρά της. Η σοβαρή βλάβη στον οισοφάγο ή στο […]

Νέα έρευνα φανερώνει τι πρέπει να κάνει κανείς αν ένα παιδί καταπιεί μπαταρία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια, αν ένα παιδάκι φάει μέλι μόλις έχει καταπιεί κάποια μικρή στρογγυλή μπαταρία, μειώνεται ο κίνδυνος να υποστεί σοβαρή βλάβη από τα τοξικά υγρά της.

Η σοβαρή βλάβη στον οισοφάγο ή στο στομάχι του παιδιού είναι δυνατό να υπάρξει περίπου δύο ώρες, αφότου καταπιεί την μπαταρία.

Όταν η μπαταρία αντιδράσει με το σάλιο και τον ιστό του σώματος, δημιουργεί ένα αλκαλικό διάλυμα πλούσιο σε υδροξείδιο, που είναι σε θέση να τραυματίσει τον ιστό.

Διαβάστε ακόμα: Το σάλιο «δείχνει» αν έχεις καρκίνο

Τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν διάφορα συμπτώματα, όπως πονόλαιμο, βήχα, πυρετό και δυσκολία κατάποσης και αναπνοής.

Όσο καθυστερεί η αφαίρεση της μπαταρίας, είναι πιθανό να υπάρξουν ακόμη σοβαρότερες επιπλοκές, όπως παράλυση φωνητικών χορδών και βλάβη στους αεραγωγούς ή στα αιμοφόρα αγγεία.

«Συμβουλεύουμε τους γονείς να δίνουν μέλι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εωσότου το παιδί τους μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να γίνει αφαίρεση της μπαταρίας», εξέφρασε ο επικεφαλής ερευνητής, ο παιδο-ωτορινολαρυγγολόγος Ίαν Τζέικομπς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις