Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Προκαλεί ο καφές αφυδάτωση; Τι ισχύει
ΥΓΕΙΑ

Προκαλεί ο καφές αφυδάτωση; Τι ισχύει

Ένα από τα «μεγάλα» ερωτήματα για τον καφέ είναι αν αφυδατώνει τον ανθρώπινο οργανισμό. Πολλοί αναρωτιούνται αν ισχύει ότι στην περίπτωση που πιουν ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια ένα φλιτζάνι καφέ, εξουδετερώνονται τα οφέλη του νερού. Σύμφωνα με το popsugar. com, «η καφεΐνη έχει διουρητική επίδραση, που σημαίνει ότι ουρείτε περισσότερο από το φυσιολογικό». Διαβάστε ακόμα Κοιμάσαι […]

Ένα από τα «μεγάλα» ερωτήματα για τον καφέ είναι αν αφυδατώνει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Πολλοί αναρωτιούνται αν ισχύει ότι στην περίπτωση που πιουν ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια ένα φλιτζάνι καφέ, εξουδετερώνονται τα οφέλη του νερού.

Σύμφωνα με το popsugar. com, «η καφεΐνη έχει διουρητική επίδραση, που σημαίνει ότι ουρείτε περισσότερο από το φυσιολογικό».

Διαβάστε ακόμα

Κοιμάσαι λίγο; Δες πώς επιδρά στην ψυχική υγεία

Αυτό σημειώνει ο Charlie Seltzer, παθολόγος με εξειδίκευση σε προβλήματα παχυσαρκίας.

Και συνεχίζει: «Αυτός είναι και ο λόγος που οτιδήποτε περιέχει καφεΐνη προκαλεί αποβολή του νερού από το σώμα, περισσότερο από ότι αν πίνατε αντίστοιχη ποσότητα νερού».

«Η ποσότητα του υγρού που παίρνετε από τον καφέ υπερτερεί της αφυδάτωσης που προκαλεί η καφεΐνη. Η κατανάλωση 240ml καφέ σας αφήνει πιο ενυδατωμένους από το να μην πιείτε τίποτα, αλλά λιγότερο ενυδατωμένους από ότι αν πιείτε την αντίστοιχη ποσότητα νερού».

Αν λοιπόν πίνει κανείς την απαιτούμενη ποσότητα νερού, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις