Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Προετοιμάζονται για πόλεμο με τη Β. Κορέα οι ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Προετοιμάζονται για πόλεμο με τη Β. Κορέα οι ΗΠΑ

Έτοιμος για την περίπτωση πολέμου με τη Βόρεια Κορέα, φαίνεται πως είναι ο αμερικανικός στρατός. Τον περασμένο Δεκέμβριο, στο Φορτ Μπραγκ, 48 μεταφορικά ελικόπτερα Σινούκ και μαχητικά Απάτσι έλαβαν μέρος σε άσκηση μεταφοράς στρατευμάτων και εξοπλισμού, κάτω από συνθήκες πραγματικών πυρών. Λίγες μέρες αργότερα, 199 στρατιώτες από την 82η αερομεταφερόμενη μεραρχία, πραγματοποίησαν πτώσεις με αλεξίπτωτα, […]

Έτοιμος για την περίπτωση πολέμου με τη Βόρεια Κορέα, φαίνεται πως είναι ο αμερικανικός στρατός.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, στο Φορτ Μπραγκ, 48 μεταφορικά ελικόπτερα Σινούκ και μαχητικά Απάτσι έλαβαν μέρος σε άσκηση μεταφοράς στρατευμάτων και εξοπλισμού, κάτω από συνθήκες πραγματικών πυρών.

Λίγες μέρες αργότερα, 199 στρατιώτες από την 82η αερομεταφερόμενη μεραρχία, πραγματοποίησαν πτώσεις με αλεξίπτωτα, από C-17, σε συνθήκες σκότους, στο πλαίσιο προσομοίωσης ξένης εισβολής.

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο, το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να στείλει ακόμα περισσότερα στρατεύματα ειδικών επιχειρήσεων, προς την κορεατική χερσόνησο, μια κίνηση που μπορεί να ερμηνευτεί, σαν το πρώτο βήμα για το σχηματισμό στρατιωτικής βάσης στην Κορέα.

Το εύρος των ασκήσεων μαρτυρά πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, ώστε ο στρατός να παρουσιαστεί έτοιμος στο ενδεχόμενο πολέμου με τη Βόρεια Κορέα.
Σε συνάντηση ευρείας κλίμακας στις 2 Ιανουαρίου, ο στρατηγός Τόνι Τόμας, επικεφαλής της διοίκησης των ειδικών επιχειρήσεων στην Τάμπα της Φλόριντα, προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να μεταφερθεί από τη Μέση Ανατολή περισσότερο έμψυχο δυναμικό ειδικών δυνάμεων στην κορεατική χερσόνησο τον Μάιο ή τον Ιούνιο, σε περίπτωση κλιμάκωσης των εντάσεων.

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού επιτελείου, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, αναφέρεται παγίως σε δύο ιστορικές καταστροφές του αμερικανικού στρατού.
Η πρώτη αφορά τη μάχη στο Πέρασμα του Κασερίν στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου τα απροετοίμαστα αμερικανικά στρατεύματα κατατροπώθηκαν από τον Γερμανό στρατάρχη Ερβιν Ρόμελ (γνωστός και ως «η αλεπού της ερήμου»), ενώ η δεύτερη σχετίζεται με την τραγική ήττα της αμερικανικής στρατιωτικής μονάδας Smith από τα στρατεύματα της Β. Κορέας το 1950.

Ο στρατηγός Μίλεϊ ήθελε να δώσει έμφαση στον κίνδυνο που παραμονεύει στο ενδεχόμενο να βρεθεί ο στρατός των ΗΠΑ απροετοίμαστος μπροστά σε έναν πιθανό πόλεμο με τη Β. Κορέα, την οποία έχει αποκαλέσει ο ίδιος «τη μεγαλύτερη απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις