Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ / Πλαφόν στις τιμές της βενζίνης – Κρούσματα αισχροκέρδειας σε όλη την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλαφόν στις τιμές της βενζίνης – Κρούσματα αισχροκέρδειας σε όλη την Ελλάδα

  Κατατέθηκε η πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας η οποία προτείνει την επιβολή πλαφόν στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και του υγραερίου κίνησης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Η πρόταση της ΡΑΕ προτείνει την επιβολή του μέτρου σε 17 νομούς της χώρας: Γρεβενών, Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Φωκίδος, Ρεθύμνης, Κέρκυρας, Λευκάδος, Κιλκίς, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Σάμου, […]

 

Κατατέθηκε η πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας η οποία προτείνει την επιβολή πλαφόν στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και του υγραερίου κίνησης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Η πρόταση της ΡΑΕ προτείνει την επιβολή του μέτρου σε 17 νομούς της χώρας:

Γρεβενών,
Ευρυτανίας,
Κεφαλληνίας,
Φωκίδος,
Ρεθύμνης,
Κέρκυρας,
Λευκάδος,
Κιλκίς,
Ζακύνθου,
Θεσπρωτίας,
Σάμου,
Κυκλάδων,
Χίου,
Δωδεκανήσου,
Αρκαδίας,
Ροδόπης
Καστοριάς.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ, το πλαφόν στις τιμές θα ισχύει ως και την επόμενη Κυριακή και η ανώτατη τιμή θα επαναυπολογίζεται κάθε Παρασκευή με βάση συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που αναφέρεται στη γνωμοδότησή της και θα ισχύει από την αμέσως επόμενη Δευτέρα.

Επίσης, με βάση τον συγκεκριμένο τύπο, θα εξετάζονται οι επικρατούσες τιμές και στους υπόλοιπους νομούς της χώρας εάν πληρούν το κριτήριο ένταξης στο καθεστώς επιβολής ανώτατης τιμής καυσίμου και φυσικά όσοι νομοί το πληρούν θα προστίθενται στη σχετική λίστα.

Διαβάστε ακόμα:

Τιμές «φωτιά» στη βενζίνη – Ξεπέρασε τα 2 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις