Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Παραλήρημα Τσαβούσογλου σε ελληνικό έδαφος: «Πατρίδα μητέρα η Τουρκία» (pics-vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Παραλήρημα Τσαβούσογλου σε ελληνικό έδαφος: «Πατρίδα μητέρα η Τουρκία» (pics-vid)

Την πολιτική των άκρων όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στη Θράκη ακολουθεί η Τουρκία, κλιμακώνοντας τις εντάσεις μεταξύ Αθήνας- Άγκυρας. Το τελευταίο περισταστικό σημειώθηκε την Παρασκευή όπου ο Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου έκανε λόγο για τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, που αριθμεί 150.000 μέλη. Σε γεύμα που του παρέθεσε η ένωση της μουσουλμανικής μειονότητας στην Κομοτηνή, […]

Την πολιτική των άκρων όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στη Θράκη ακολουθεί η Τουρκία, κλιμακώνοντας τις εντάσεις μεταξύ Αθήνας- Άγκυρας.

Το τελευταίο περισταστικό σημειώθηκε την Παρασκευή όπου ο Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου έκανε λόγο για τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, που αριθμεί 150.000 μέλη.

Σε γεύμα που του παρέθεσε η ένωση της μουσουλμανικής μειονότητας στην Κομοτηνή, ανέφερε ότι αισθάνεται περηφάνια που επισκέπτεται τη γενέτειρά του, Κομοτηνή.

«Η τουρκική μειονότητα δίνει αγώνα επιβίωσης. Εμείς, ως μητέρα πατρίδα, ως Τουρκία, δεν θα σας αφήσουμε μόνους σας και δεν σας αφήσαμε» ανέφερε.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, το ταξίδι του στην Ελλάδα λειτουργεί ως προπομπός της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, που επίσης εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της καλής γειτονίας των δύο χωρών.

Οι προκλητικές ενέργειες Τσαβούσογλου έγιναν τη στιγμή που η Τουρκία έκανε «σουρωτήρι» το Αιγαίο με 60 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου και ελικόπτερα της χώρας του να κάνουν βόλτα πάνω από τα Ίμια.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, ακολουθώντας την πάγια τακτική της χώρας του, προσπάθησε να ρίξει εθνικιστική «βόμβα» στα Βαλκάνια.   «Είδε» τουρκικές μειονότητες και σε Σκόπια, τα οποία για άλλη μια φορά τα αποκάλεσε «Μακεδονία», όπως επίσης στη Βουλγαρία και στο Κόσσοβο.

Την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος Τσβούσογλου, επισκέφθηκε την Ξάνθη και αφού μίλησε για τουρκική μειονότητα επισκέφτηκε τον ψευτομουφτή Ξάνθης.

Καταργώντας το πρωτόκολλο μέσα σε Ελληνικό Έδαφος, επισκέφτηκε τον παραχαράκτη των αρχών και θεσμών της Χώρας, τον ψευτομουφτή ο οποίος είναι κατηγορούμενος από τις Ελληνικές αρχές, στέλνοντας πλέον ξεκάθαρο μήνυμα στις δικαστικές αρχές ότι ο κατηγορούμενος ψευτομουφτής είναι υπό την προστασία της Άγκυρας.

Για τις επαφές του στην Αθήνα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι ήταν σημαντικές, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να μένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας. «Αυτό που είδα, είναι ότι μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα. Η συζήτηση είναι η αρχή όλων. Είναι πολύ σημαντικό να τραβάς τις κουρτίνες και να θέτεις όλα τα προβλήματα στο τραπέζι. Αν αυτά μπορείς να τα εκφράσεις, τότε αισθάνεστε καλύτερα τα κανάλια που μπορούν να ανοίξουν ενώπιων σας για τη λύση» είπε χαρακτηριστικά.

Με τους Έλληνες αξιωματούχους συζήτησε, όπως είπε, και την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα. «Μακάρι, όταν έρθει εδώ, να υπάρξουν καλά αποτελέσματα στις συνομιλίες που θα έχουμε» σημείωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις