Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Παρίστανε τον τελωνειακό και πουλούσε “αέρα”: Αναζητούνται οι συνεργοί
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρίστανε τον τελωνειακό και πουλούσε “αέρα”: Αναζητούνται οι συνεργοί

Του Πέτρου Καρσιώτη Παρίστανε τον… τελωνειακό και μαζί με δύο συνεργούς του, πλησίαζε επιχειρηματίες στους οποίους υποσχόταν να πουλήσει δήθεν κατασχεμένα λιπάσματα στη μισή τιμή! Ερευνούν κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις απάτης Αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου έριξαν φως στην απάτη σε βάρος 62χρονου επιχειρηματία, ενώ ερευνούν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης με δήθεν κατασχεμένα προϊόντα από […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Παρίστανε τον… τελωνειακό και μαζί με δύο συνεργούς του, πλησίαζε επιχειρηματίες στους οποίους υποσχόταν να πουλήσει δήθεν κατασχεμένα λιπάσματα στη μισή τιμή!

Ερευνούν κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις απάτης

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου έριξαν φως στην απάτη σε βάρος 62χρονου επιχειρηματία, ενώ ερευνούν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης με δήθεν κατασχεμένα προϊόντα από το Τελωνείο!

Ψάχνουν και τους μεσάζοντες

Πέρασαν χειροπέδες στον 50χρονο… τελωνειακό, ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί του, ηλικίας 57 και 65 χρόνων, οι οποίοι παρίσταναν τους… μεσάζοντες!

Θα πουλούσε κατασχεμένα λιπάσματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, ο 50χρονος προσποιούμενος υπάλληλο Τελωνείου,  προσέγγισε το προηγούμενο τριήμερο  τον 62χρονο, με το πρόσχημα ότι είχε τη δυνατότητα να του πουλήσει σε… συμφέρουσα τιμή ποσότητες κατασχεμένων λιπασμάτων.

Του πήραν 3.900 ευρώ για την μεταφορά των προϊόντων στην Αθήνα

Στη συνέχεια, ο δράστης μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς του, που παρουσιάστηκαν ως μεσάζοντες για τη μεταφορά των λιπασμάτων στην Αθήνα, κατάφεραν να εξαπατήσουν τον 62χρονο, πείθοντάς τον αρχικά να τους παραδώσει ως προκαταβολή το χρηματικό ποσό των 3.900 ευρώ.

Συνελήφθη μόλις πήγε να πάρει το υπόλοιπο του ποσού

Ακολούθως, ο 50χρονος εντοπίστηκε στο Βόλο και συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, κατά την εκ νέου συνάντηση που είχε με τον 62χρονο προκειμένου να παραλάβει το υπόλοιπο χρηματικό ποσό, για την ολοκλήρωση της αγοράς και μεταφοράς των λιπασμάτων.

Βρέθηκαν στην κατοχή του 1.000 ευρώ με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Στην κατοχή του 50χρονου, κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία, όπως εξακριβώθηκε, χρησιμοποιούσε κατά τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τον παθόντα.

Οι έρευνες συνεχίζονται

Οι έρευνες, σημειώνει η Αστυνομία,  συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν οι συνεργοί του, αλλά και να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις