Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Παρίστανε τον αστυνομικό εκβιάζοντας πολίτες, αλλά έπεσε στη “φάκα”
ΕΛΛΑΔΑ

Παρίστανε τον αστυνομικό εκβιάζοντας πολίτες, αλλά έπεσε στη “φάκα”

Του Πέτρου Καρσιώτη Παρίστανε τηλεφωνικά τον αστυνομικό στα υποψήφια θύματά του, ξεφούρνιζε το γνωστό παραμύθι περί εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο, ζητούσε μετρητά για να το… αποσιωπήσει και εν τέλει έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, όταν πήγε να παραλάβει σε σακούλα τα μετρητά της… δωροδοκίας! Πίστεψαν πως 5.000 ευρώ γίνονταν δικά τους Εκεί που πίστεψαν, […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Παρίστανε τηλεφωνικά τον αστυνομικό στα υποψήφια θύματά του, ξεφούρνιζε το γνωστό παραμύθι περί εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο, ζητούσε μετρητά για να το… αποσιωπήσει και εν τέλει έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, όταν πήγε να παραλάβει σε σακούλα τα μετρητά της… δωροδοκίας!

Πίστεψαν πως 5.000 ευρώ γίνονταν δικά τους

Εκεί που πίστεψαν, ο 55χρονος αλλοδαπός και οι συνεργοί του, που προσποιούνταν τους βοηθούς του, ένα από τα υποψήφια θύματα είχε καμφθεί και δεχόταν να παραδώσει 5.000 ευρώ, έπεσε στη… φάκα.

Βρίσκονταν εκεί και πραγματικοί αστυνομικοί 

Στο σημείο κοντά βρίσκονταν αστυνομικοί της ασφάλειας Ιωαννίνων οι οποίοι με το που παρέλαβε τα χρήματα του πέρασαν χειροπέδες και τώρα αναζητούν τους συνεργούς του.

Τηλεφωνούσαν από απόκρυψη σε σταθερά τηλέφωνα

Πρόκειται για κύκλωμα τα μέλη του οποίου, αναφέρει η Αστυνομία,  επικαλούμενα την ιδιότητα Αστυνομικού, τηλεφωνούσαν με απόκρυψη αριθμού, σε σταθερά τηλέφωνα πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων.

Απαιτούσαν ακόμη και 150.000 ευρώ 

Με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και προκειμένου να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, ζητούσαν από αυτούς να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά, που ανέρχονταν κατά περίπτωση έως 150.000 ευρώ!

Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις – Έρευνα και για απάτη στην Κηφισιά 

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών που διαπράχθηκαν, με την παραπάνω μεθοδολογία στα Ιωάννινα,  ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του συλληφθέντος και σε περιπτώσεις απάτης που έχουν διαπραχθεί με τον ίδιο τρόπο και στην περιοχή της Κηφισιάς!

Πώς περιγράφει η ΕΛ.ΑΣ τον τρόπο απάτης – Τι να προσέχετε 

Η  ΕΛ.ΑΣ με την ευκαιρία της σύλληψης, παραθέτει και πάλι τον τρόπο δράσης των συγκεκριμένων αστυνομικών – “μαϊμού” για να προφυλάσσονται οι πολίτες.

Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε αυτούς, προσποιούμενοι άλλοτε νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.

Επιπλέον ισχυρίζονται ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.

Για να γίνουν πιο πειστικοί, άλλοι συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.

Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις