Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Παράταση του νόμου Κατσέλη προανήγγειλε ο Γιάννης Δραγασάκης
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Παράταση του νόμου Κατσέλη προανήγγειλε ο Γιάννης Δραγασάκης

Παράταση του νόμου Κατσέλη προανήγγειλε ο Δραγασάκης – Δεν προσδιόρισε  τη διάρκεια  Παράταση στο Νόμο Κατσέλη θα δώσει η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που θα εκδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό ανέφερε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης. Η παράταση θα δοθεί μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο πλαίσιο προστασίας πρώτης […]

Γιάννης-Δραγασάκης.jpg

Παράταση του νόμου Κατσέλη προανήγγειλε ο Δραγασάκης – Δεν προσδιόρισε  τη διάρκεια 

Παράταση στο Νόμο Κατσέλη θα δώσει η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που θα εκδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αυτό ανέφερε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Η παράταση θα δοθεί μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας.

Ο κ. Δραγασακης ανέφερε ακόμα ότι το ιδιωτικό χρέος είναι η πιο οδυνηρή κληρονομιά της κρίσης.

“Το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους απειλεί τις τράπεζες αλλά απειλεί την ίδια την οικονομία και την κοινωνία. Πρέπει να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία.

Πίσω από τα χρέη των ανθρώπων βρίσκονται οι αλλαγές των συνθηκών. Άλλος έχασε τη δουλειά του , ανατράπηκαν τα δεδομένα στην αγορά. Θέλουμε να δίνουμε δεύτερη ευκαιρία” είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Περιγράφοντας τις ρυθμίσεις της τροπολογίας τόνισε ότι δίνεται η δυνατότητα ακόμα κι αν δεν συμφωνήσουν όλοι οι πιστωτές να μπορεί να υπάρχει ρύθμιση μόνο με το δημόσιο ή με φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Αυτό θα ισχύει αν οι οφειλές προς το δημόσιο είναι άνω από 15% των συνολικών οφειλών.

Επίσης αυξάνεται το όριο των υποθέσεων που μπορούν να τύχουν αυτοματοποιημένης ρύθμισης από 50.000 ευρώ σε 300.000 ευρώ, η δυνατότητα στον οφειλέτη να εξαιρεί μη επιχειρηματικές οφειλές αλλά και η προστασία από μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης όποιου μπει σε ρύθμιση.

“Γενικά προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα απλούστερα. Επιμένουμε με διαρκείς προσπάθειες και διευκολύνσεις να εδραιώσουμε αυτή τη νοοτροπία. Το ιδιωτικό χρέος αποτελεί από τις πιο οδυνηρές κληρονομιές της κρίσης και σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούμε να το μειώσουμε” είπε ο κ. Δραγασάκης.

Κάλεσε δε τις τράπεζες να δουν πιο θετικά τις δυνατότητες που δίνει η τροπολογία.

Καταλήγοντας ο κ. Δραγασάκης εξήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση του νόμου Κατσέλη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις