Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πάρκο Πολιτισμού για να διαφυλαχθεί το Πολυτεχνείο, προτείνει η Παπακώστα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάρκο Πολιτισμού για να διαφυλαχθεί το Πολυτεχνείο, προτείνει η Παπακώστα

Τη δημιουργία Πάρκου Πολιτισμού, για την διαφύλαξη του Πολυτεχνείου από «την καταστρεπτική μανία των αντιεξουσιαστών», προτείνει η Κατερίνα Παπακώστα Η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία πάρκου, με την ενοποίηση του χώρου του αρχαιολογικού μουσείου Αθηνών και του Πολυτεχνείου. Η κατάθεση της πρότασης αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΝΕΟ. Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται […]

Κατερίνα-Παπακώστα-1.jpg

Τη δημιουργία Πάρκου Πολιτισμού, για την διαφύλαξη του Πολυτεχνείου από «την καταστρεπτική μανία των αντιεξουσιαστών», προτείνει η Κατερίνα Παπακώστα

Η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία πάρκου, με την ενοποίηση του χώρου του αρχαιολογικού μουσείου Αθηνών και του Πολυτεχνείου.

Η κατάθεση της πρότασης αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΝΕΟ.

Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι η πρόταση για το πάρκο πολιτισμού προέκυψε με «δεδομένο ότι η ακαδημαϊκή δραστηριότητα του Ε.Μ.Π. έχει στην πλειονότητά της μεταφερθεί στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου». Η πρόταση, ήταν ομόφωνη.

«Αποφασίσαμε, να προτείνουμε την ενοποίηση των χώρων του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Πολυτεχνείου για τη δημιουργία ενός Πάρκου Πολιτισμού».

Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και επικεφαλής της Ν.Ε.Ο.

«Πρόκειται για μία πρόταση που ως βουλευτής Β΄ Αθηνών είχα εισηγηθεί με ερώτησή μου στο Κοινοβούλιο, ήδη από τον Δεκέμβριο 2015.

Με αυτό τον τρόπο θεωρούμε ότι διαφυλάσσεται μόνον η ιστορική μνήμη του Πολυτεχνείου.

Επίσης, αναδεικνύεται και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του κτιρίου – από τα πρώτα που κόσμησαν την πρωτεύουσα τον 19ο αιώνα – που τις τελευταίες δεκαετίες γνωρίζει την καταστροφική μανία αντιεξουσιαστών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις