Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πάνος Καμμένος για Κουφοντίνα: Δεν έχουμε δικαίωμα παρέμβασης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνος Καμμένος για Κουφοντίνα: Δεν έχουμε δικαίωμα παρέμβασης

«Πολιτικά είμαι απόλυτα αντίθετος στο να δοθεί άδεια σε έναν άνθρωπο που δεν έχει αποκηρύξει τα εγκλήματα για τα οποία έχει καταδικαστεί» ανέφερε το πρωί της Παρασκευής ο Πάνος Καμμένος. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και την 48ωρη άδεια που έλαβε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ξεκαθάρισε: «Είναι μια απόφαση […]

«Πολιτικά είμαι απόλυτα αντίθετος στο να δοθεί άδεια σε έναν άνθρωπο που δεν έχει αποκηρύξει τα εγκλήματα για τα οποία έχει καταδικαστεί» ανέφερε το πρωί της Παρασκευής ο Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και την 48ωρη άδεια που έλαβε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ξεκαθάρισε: «Είναι μια απόφαση της Δικαιοσύνης, όπου δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης η εκτελεστική εξουσία. Αν ήταν κυβερνητική απόφαση θα είχαμε παρέμβει στον βαθμό που μπορούμε».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν αισθάνεται καμία αμηχανία με την άδεια στον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, επισημαίνοντας, όμως, ότι «πολλοί από την κυβέρνηση διαφωνούν» με αυτήν την εξέλιξη.

«Η ΝΔ ξεχνά τον Χριστόδουλο Ξηρό»

Ο κ. Καμμένος υπενθύμισε ότι η πρώτη έξοδος καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση έγινε επί κυβερνήσεως Σαμαρά, προσθέτοντας ότι «ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν επέστρεψε στη φυλακή».

Επιπλέον, εξέφρασε τον ισχυρισμό πως το νομικό πλαίσιο για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα ήταν του 1999, τονίζοντας ότι η κατάργηση των φυλακών, τύπου Γ’, δεν άλλαξε κάτι «στο καθεστώς της χορήγησης αδειών για τρομοκράτες».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις