Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πάμπλο Κασάδο: Ο 37χρονος γόης, διάδοχος του Ραχόι (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Πάμπλο Κασάδο: Ο 37χρονος γόης, διάδοχος του Ραχόι (pics)

Ο Πάμπλο Κασάδο είναι ο 37χρονος γόης, διάδοχος του Μαριάνο Ραχόι. Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας τον εξέλεξε σήμερα (21/7) ως νέο του ηγέτη. Πρόκειται για μια απόφαση που σηματοδοτεί μια στροφή προς τα δεξιότερα για το συντηρητικό κόμμα που κυβερνούσε τη χώρα από το 2011 ως τον περασμένο Ιούνιο. «Το PP επέστρεψε. Δεν μπορούμε να […]

Ο Πάμπλο Κασάδο είναι ο 37χρονος γόης, διάδοχος του Μαριάνο Ραχόι.

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας τον εξέλεξε σήμερα (21/7) ως νέο του ηγέτη.

Πρόκειται για μια απόφαση που σηματοδοτεί μια στροφή προς τα δεξιότερα για το συντηρητικό κόμμα που κυβερνούσε τη χώρα από το 2011 ως τον περασμένο Ιούνιο.

«Το PP επέστρεψε. Δεν μπορούμε να σπαταλήσουμε ούτε ένα λεπτό μιλώντας για εμάς. Πρέπει να ξεκινήσουμε να μιλάμε για την Ισπανία ξανά. Μια νέα φάση ξεκινά σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ήταν τρομοκρατική ενέργεια; Οι Αρχές απαντούν

Ο ίδιος έκανε έκκληση για ενότητα έπειτα από μια εκστρατεία για την ηγεσία που έφερε στην επιφάνεια τις διαιρέσεις στους κόλπους τους κόμματος.

Το PP θα «επιχειρήσει να κατακτήσει εκ νέου τις καρδιές όλων των Ισπανών έπειτα από τόσο δύσκολες εβδομάδες που βιώσαμε», διαβεβαιώνοντας ότι «είμαστε διατεθειμένοι να κυβερνήσουμε για μία ακόμη φορά αυτήν την κοινωνία».

Η εκλογή του 37χρονου πολιτικού, στη θέση του 63χρονου Μαριάνο Ραχόι συνιστά μια γενεαλογική διαφορά για το συντηρητικό κόμμα, που παραμένει η πρώτη δύναμη στο κοινοβούλιο ακόμα κι αν δεν βρίσκεται στην εξουσία.

Το Βερολίνο κάνει ένα βήμα πίσω στην κόντρα με την Άγκυρα

«Είμαστε ένα τίμιο κόμμα, δεν υπάρχει εδώ θέση ούτε για έναν διεφθαρμένο» υποσχέθηκε ο Πάμπλο Κασάδο κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε πριν από τη σημερινή ψηφοφορία.

Παράλληλα, απορρίπτει κατηγορηματικά τη νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης ευθανασίας, που προωθεί η αριστερά, αντιδρά στην απελευθέρωση των αμβλώσεων και τάσσεται υπέρ της μείωσης των φόρων των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, έσπευσε να στηλιτεύσει τη «δημαγωγία» της νέας σοσιαλιστικής κυβέρνησης, που υποδέχθηκε τους πρόσφυγες του Aquarius.

Έλληνας ο διαδηλωτής που ξυλοκόπησε ο Μπεναλά (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις