Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Τραμπ προειδοποιεί: “Θα τιμωρήσω αυστηρά τη Σαουδική Αραβία”
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ προειδοποιεί: “Θα τιμωρήσω αυστηρά τη Σαουδική Αραβία”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να ευθύνεται για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και προειδοποίησε ότι, αν ισχύει κάτι τέτοιο, η χώρα του θα επιβάλει “αυστηρή τιμωρία” στο βασίλειο. “Προς το παρόν, (οι Σαουδάραβες) διαψεύδουν (την εμπλοκή τους) και την διαψεύδουν κατηγορηματικά. Θα μπορούσαν να ευθύνονται […]

Αποτέλεσμα εικόνας για τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να ευθύνεται για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και προειδοποίησε ότι, αν ισχύει κάτι τέτοιο, η χώρα του θα επιβάλει “αυστηρή τιμωρία” στο βασίλειο.

“Προς το παρόν, (οι Σαουδάραβες) διαψεύδουν (την εμπλοκή τους) και την διαψεύδουν κατηγορηματικά. Θα μπορούσαν να ευθύνονται αυτοί; Ναι” είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Η συνέντευξη αυτή μαγνητοσκοπήθηκε την Πέμπτη και μεταδόθηκε σήμερα στην εκπομπή “60 Minutes”.

Αν αποδειχθεί ότι ευθύνεται το Ριάντ, τότε θα υποστεί μια “αυστηρή τιμωρία”, πρόσθεσε ο Τραμπ. Επανέλαβε όμως ότι δεν θέλει να σταματήσει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, για να μην πληγούν θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι διακυβεύονται πολλά στην περίπτωση του Κασόγκι, “ίσως ακριβώς επείδή” ήταν δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις