Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ο Πολάκης, νευριάζει τον ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την Εφημερίδα των Συντακτών, σειρά έχει η Αυγή
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ο Πολάκης, νευριάζει τον ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την Εφημερίδα των Συντακτών, σειρά έχει η Αυγή

Ο Παύλος Πολάκης έχει αρχίσει να  προκαλεί πλέον την δυσφορία και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τον δημοσιογράφο που έκανε λόγο για «σαχλαμαρόμαγκα» που «έπρεπε να έχει πάει σπίτι του από καιρό», τη σκυτάλη πήρε σήμερα η «Αυγή» Ο Παύλος Πολάκης μόνο σαν “βαρίδι” μπορεί να θεωρείται για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την ΕφΣυν, εις βάρος του γράφει το […]

Παύλος-Πολάκης-16.jpg

Ο Παύλος Πολάκης έχει αρχίσει να  προκαλεί πλέον την δυσφορία και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τον δημοσιογράφο που έκανε λόγο για «σαχλαμαρόμαγκα» που «έπρεπε να έχει πάει σπίτι του από καιρό», τη σκυτάλη πήρε σήμερα η «Αυγή»

Ο Παύλος Πολάκης μόνο σαν “βαρίδι” μπορεί να θεωρείται για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την ΕφΣυν, εις βάρος του γράφει το πλέον κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, που ακούει στο όνομα “Αυγή”.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ανδρέας Πετρόπουλος γράφει χαρακτηριστικά ότι η Αριστερά «δεν (θα) πρέπει να μοιάζει ούτε από μακριά στους απέναντι», καθώς και ότι «τα πραγματικά ερωτήματα τα βάζουν οι καθημερινοί άνθρωποι».

Στο κείμενο, που έχει τον τίτλο «Το θέμα Παύλο είναι…», ο αρθρογράφος διερωτάται, αν το όλο ζήτημα με το δάνειο του Παύλου Πολάκη είναι προϊόν διαστρέβλωσης ή υπαρκτό.

«Αν είναι υπαρκτό, αντανακλά μια πρακτική, την ίδια που άνθισε στην Ελλάδα από το 1989 και κορυφώθηκε μετά το 200 επισφραγίζοντας την χρεοκοπία του 2009; Η το πραγματικό θέμα έχει να κάνει με το άλλο μισό της Αριστεράς, δηλαδή όχι μόνο με την ηθική, αλλά με την πρακτική και την αισθητική παρέμβαση στην πολιτική διαδικασία;», ερωτά στη συνέχεια ο Ανδρέας Πετρόπουλος.

Αποτέλεσμα εικόνας για πολακης

«Η Αριστερά δεν πρέπει να μοιάζει ούτε από μακριά στους απέναντι»

Ακολούθως αναφέρεται:

«Προφανώς –σε ένα νόμιμο δάνειο– δεν μπορεί να βάλει τα ίδια ερωτήματα το πολιτικό προσωπικό με τις διαχρονικές χορηγίες. Τελειώνει το θέμα εδώ; Όχι. Υπάρχει και η έρμη καθημερινή πολιτική πρακτική και παρέμβαση που για την Αριστερά δεν (θα) πρέπει να μοιάζει ούτε από μακριά στους απέναντι. Κινδυνεύει όμως να μοιάσει στην περίπτωση που κάποιος θεωρεί τον εαυτό του ως τον μοναδικό και αυθεντικό εκπρόσωπο στον καθημερινό πόλεμο με το σύστημα».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο αγώνας αυτός είναι διαρκής και έρχεται η στιγμή που θα έχει και προσωπική σφραγίδα. «Όμως δεν μπορεί να μεταβάλλεται σε προσωπική υπόθεση. Δεν είναι ένας ανοικτός προσωπικός λογαριασμός. Η μάχη με τη διαπλοκή και τη διαφθορά είναι μια συλλογική δουλειά, έκφραση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, αλλά και του βασικού πολιτικού υποκειμένου που συνεχίζει να σηκώνει στις πλάτες του», υπογραμμίζει η «Αυγή».

«Αυτό είναι κυρίως το θέμα, Παύλο… Αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία και μιλάει στους άλλους με τη γλώσσα που καταλαβαίνουν, τότε κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα τους. Κι ας τα λέει σωστά ο κουζουλός…».

Αποτέλεσμα εικόνας για πολακης

Ο Πολάκης απογοητεύει τον ΣΥΡΙΖΑ

Το άρθρο της «Αυγής» υπονοεί πως ο Παύλος Πολάκης είναι «βαρίδι» που μάλλον ζημιά παρά ενθουσιασμό προκαλεί, ακόμα και στους πιο φανατικούς Συριζαίους.

Υπενθυμίζεται βέβαια πως ο πρωθυπουργός, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, του έστειλε μήνυμα ότι με τις διαρκείς παρεμβάσεις του, με το ύφος του, μάλλον τους εχθρούς της κυβέρνησης εξυπηρετεί, παρά το κόμμα του.

«Μην παρασύρεστε σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά. Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πολάκης, το δάνειο και η ηχογράφηση

Η παράνομη ηχογράφηση ερευνάται πλέον από τη Δικαιοσύνη. Το δάνειο όμως των 100.000 ευρώ που πήρε ο Παύλος Πολάκης από την Τράπεζα Αττικής δεν “συγχωρείται” ούτε από τα συριζαϊκά έντυπα. Άλλωστε, όλοι συμφωνούν ότι ακόμα και αν τηρήθηκαν οι τύποι και οι διαδικασίες, ουδείς θνητός, χωρίς τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσε ούτε καν να ονειρευτεί ένα τέτοιο υψηλό καταναλωτικό δάνειο, με εγγύηση μάλιστα ένα ήδη υποθηκευμένο σπίτι, από άλλη τράπεζα, για άλλο δάνειο 300 000 ευρώ.

Δείτε ακόμη: 

Πολάκης-Γεωργιάδης.jpg

Πολάκης – Γεωργιάδης… ο «πόλεμος» άρχισε: Αποζημίωση – μαμούθ ζητά ο Άδωνις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις