Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ο Μπομπ Ντίλαν εικονογράφησε με σκίτσα τα τραγούδια του
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μπομπ Ντίλαν εικονογράφησε με σκίτσα τα τραγούδια του

Ο Μπομπ Ντίλαν, ένας από τους πιο καταξιωμένους τραγουδιστές – τραγουδοποιούς όλων των εποχών που παρέλαβε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας είναι το θέμα της έκθεσης «Mondo Scripto» που φιλοξενείται στη Halcyon Gallery στο Λονδίνο έως τις 30 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην έκθεση παρουσιάζονται 60 χειρόγραφα τραγούδια της περιόδου 1961-2006 μετά από νέα επιμέλεια από τον […]

Ο Μπομπ Ντίλαν, ένας από τους πιο καταξιωμένους τραγουδιστές – τραγουδοποιούς όλων των εποχών που παρέλαβε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας είναι το θέμα της έκθεσης «Mondo Scripto» που φιλοξενείται στη Halcyon Gallery στο Λονδίνο έως τις 30 Νοεμβρίου.

Η έκθεση «Mondo Scripto» εγκαινιάστηκε στις 9 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην έκθεση παρουσιάζονται 60 χειρόγραφα τραγούδια της περιόδου 1961-2006 μετά από νέα επιμέλεια από τον ίδιο τον Ντίλαν και σκίτσα που έχει ζωγραφίσει.

Ο Μπομπ Ντίλαν «σκιαγραφεί» το νόημα των στίχων του

Τραγούδια όπως το Gotta Serve Somebody (1979) και το Say Hello (1975) προβάλλονται με την προσθήκη νέων λέξεων που προσδίδουν σύγχρονη σημασία στους στίχους. Κάθε τραγούδι συνδέεται με ένα σχέδιο που έχει δημιουργήσει ο Ντίλαν για να απεικονίσει, ή να συνοδεύσει τους στίχους ή ίσως να αποκαλύψει την αρχική του έμπνευση.

Είναι παραδείγματα του «δώρου» που έκανε ο δημιουργός στους θαυμαστές του επιτρέποντάς τους να εισέλθουν στο σύμπαν των τραγουδιών του.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 60 χειρόγραφα τραγούδια της περιόδου 1961-2006 μετά από νέα επιμέλεια από τον ίδιο τον Ντίλαν και σκίτσα που έχει ζωγραφίσει

Στο βιβλίο της έκθεσης, ο Μπομπ Ντίλαν σημειώνει ότι πηγή έμπνευσης για τα σχέδια ήταν δύο καλλιτέχνες ο Henrik Drescher και ο Reginald Marsh. Ο Drescher είναι ένας σύγχρονος Δανός εικονογράφος γνωστός για την εικονογράφηση της μετάφρασης της Κόλασης του Δάντη από τη Mary Jo Bang.

Ο Ρέτζιναλντ Μαρς (1898-1854) ήταν, όπως ο Ντίλαν αργότερα, Νεοϋορκέζος και κάτοικος της κωμόπολης Γούντστοκ. Οι σκηνές από τους δρόμους του Μανχάταν, οι εικονογραφήσεις βιβλίων και τα σκίτσα του για το The New Yorker έχουν μια ζωτικότητα και κίνηση που εκτιμά ιδιαίτερα ο Ντίλαν.

Η έκθεση «Mondo Scripto» εγκαινιάστηκε στις 9 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου 2018.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις