Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Μητσοτάκης σε καφενείο, το βράδυ των Χριστουγέννων, με πρώην χρήστες ναρκωτικών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μητσοτάκης σε καφενείο, το βράδυ των Χριστουγέννων, με πρώην χρήστες ναρκωτικών

Τις ιστορίες ανθρώπων που είχαν “πέσει” στη δίνη των ναρκωτικών άκουσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε σε καφενείο στην Πλατεία Βάθη, το βράδυ των Χριστουγέννων, με άτομα που ακολουθούν ή έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα απεξάρτησης. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να διαμορφωθεί ένας αποτελεσματικότερος μηχανισμός εκπαίδευσης τόσο των γονέων όσο και των […]

Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις ιστορίες ανθρώπων που είχαν “πέσει” στη δίνη των ναρκωτικών άκουσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε σε καφενείο στην Πλατεία Βάθη, το βράδυ των Χριστουγέννων, με άτομα που ακολουθούν ή έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα απεξάρτησης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να διαμορφωθεί ένας αποτελεσματικότερος μηχανισμός εκπαίδευσης τόσο των γονέων όσο και των παιδιών στα σχολεία για τα ναρκωτικά.

Χαρακτηριστική ήταν η μαρτυρία ενός 58χρονου, που άρχισε τη χρήση σε ηλικία 23 ετών και ολοκληρώνει σε λίγο καιρό πρόγραμμα απεξάρτησης.

«Αν είσαι πάνω από 45 χρονών είναι πολύ δύσκολο να βρεις δουλειά. Φαντάσου να λες κι ότι είσαι πρώην χρήστης ναρκωτικών», είπε στον κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος απάντησε ότι απαιτεί μεγάλη ψυχική δύναμη για να ολοκληρώσει κανείς προγράμματα απεξάρτησης. Η πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει ενεργότερα όσους προσπαθούν να απεξαρτηθούν και τα καταφέρνουν. Θα ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια» είπε.

Συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με πρώην χρήστες ναρκωτικών

Η λειτουργία ανάλογων χώρων, όπως είπαν οι πρώην χρήστες, λειτουργεί σε πολλές χώρες ως προ-στάδιο της διαδικασίας απεξάρτησης και επανένταξης και συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό της εγκληματικότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα σοβαρό αντεπιχείρημα για τη μη λειτουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης και στην Ελλάδα.

Οι πρώην χρήστες έδωσαν έμφαση και στο πρόβλημα της μετάδοσης του HIV. Όπως είπαν, οι δωρεάν σύριγγες που παρέχονται δεν επαρκούν και έτσι οι χρήστες ανταλλάσσουν χρησιμοποιημένες.

Ανάμεσα σε όσους συνομίλησαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν και άνθρωποι που έχουν φυλακιστεί. Ένας από αυτούς τόνισε ότι η πρόσβαση στα ναρκωτικά είναι πάρα πολύ εύκολη μέσα στη φυλακή.

Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε, μαζί με την κινητή μονάδα της ΜΚΟ Praksis από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, στα οποία η οργάνωση κάνει καθημερινά παρεμβάσεις βοηθώντας ανθρώπους που κάνουν χρήση ουσιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις