Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ο λόγος που πρέπει να κλείνεις το Twitter, πριν πας για ύπνο
PLUS

Ο λόγος που πρέπει να κλείνεις το Twitter, πριν πας για ύπνο

Η στέρηση του ύπνου είναι ο βασικότερος λόγος που δεν αισθανόμαστε παραγωγικοί την επόμενη μέρα Το γεγονός επιβεβαιώνει και μελέτη που δημοσίευσε η ιστοσελίδα του Sleep Health που επισημαίνει πως η ενασχόληση με το Twitter λίγο πριν κοιμηθούμε επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την αποδοτικότητά μας την επόμενη μέρα. Οι επιστήμονες μελέτησαν τη συμπεριφορά παικτών του […]

Twitter

Η στέρηση του ύπνου είναι ο βασικότερος λόγος που δεν αισθανόμαστε παραγωγικοί την επόμενη μέρα

Το γεγονός επιβεβαιώνει και μελέτη που δημοσίευσε η ιστοσελίδα του Sleep Health που επισημαίνει πως η ενασχόληση με το Twitter λίγο πριν κοιμηθούμε επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την αποδοτικότητά μας την επόμενη μέρα.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τη συμπεριφορά παικτών του NBA

Oι ερευνητές ανέλυσαν 37.073 tweets 112 παικτών του NBA από το 2009 έως 2016, ενώ διαπίστωσαν στενή σύνδεση μεταξύ της δραστηριότητάς τους αυτής και της φτωχής τους απόδοσης στο ματς της επόμενης μέρας.

Οι παίκτες που ασχολούνταν με το Twitter από τις έντεκα μέχρι τις εφτά το πρωί, έκαναν λιγότερα ριμπάουντ ενώ δεν μπορούσαν να τρέξουν με την ίδια ευκολία. Κατά μέσο όρο, το ποσοστό που έβαζαν καλάθια μειώθηκε κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι παίκτες που tweetαραν μέχρι αργά, έπαιζαν κατά μέσο όρο δύο λεπτά λιγότερο σε κάθε παιχνίδι, ίσως επειδή οι προπονητές έδιναν την ευκαιρία σε άλλους πιο «ξεκούραστους» παίκτες να μπουν στο γήπεδο.

Οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν πως οι αρχηγοί μιας ομάδας συνήθως είναι ικανοί να κρίνουν ποιοι από τους παίκτες θα έχουν μια κακή ή μέτρια απόδοση επειδή δεν ξεκουράστηκαν αρκετά και ποιοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Η μελέτη ωστόσο αναγνωρίζει πως τα αποτελέσματα δεν λαμβάνουν υπόψιν κι άλλους άγνωστους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση, όπως λόγου χάρη το αυξημένο άγχος και άλλους προσωπικούς λόγους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις