Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Κοντονής για το μεγάλο σχέδιο για τη Δικαιοσύνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κοντονής για το μεγάλο σχέδιο για τη Δικαιοσύνη

Ότι ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση ενός μεγάλου σχεδίου ανακοίνωσε ο Σταύρος Κοντονής. Συνεδρίασε σήμερα (20/7) το πρωί στη Ζάκυνθο, για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος Τεχνικής Υποστήριξης των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων του Ελληνικού Δικαστικού Συστήματος. Το παρών έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής. ΝΔ: «Κανείς δεν πιστεύει τον […]

Ότι ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση ενός μεγάλου σχεδίου ανακοίνωσε ο Σταύρος Κοντονής.

Συνεδρίασε σήμερα (20/7) το πρωί στη Ζάκυνθο, για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος Τεχνικής Υποστήριξης των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων του Ελληνικού Δικαστικού Συστήματος.

Το παρών έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής.

ΝΔ: «Κανείς δεν πιστεύει τον θίασο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, παρουσιάστηκε η πρόοδος του έργου που εκπονείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Φαίνεται πως έχει προχωρήσει σειρά θεσμικών αλλαγών στους τομείς της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, των εξωδικαστικών μηχανισμών επίλυσης διαφορών, όπως η διαμεσολάβηση, της συλλογής των στατιστικών στοιχείων, καθώς και της παροχής εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε κρατούμενους.

«Ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση ενός μεγάλου σχεδίου, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει θετικά αποτελέσματα. Πολύτιμη η βοήθεια της Αυστρίας, χωρίς την άμεση συνδρομή της οποίας αυτή η προσπάθεια δεν θα είχε τόσο γρήγορα και θετικά αποτελέσματα», δήλωσε ο κος Κοντονής.

Είναι επίσημο – «Ν.Ε.Ο.» κόμμα ενόψει εκλογών (pic)

«Η προσπάθεια αυτή είναι πολυεπίπεδη. Εκ πρώτης είναι ο εκσυγχρονισμός του συστήματος δικαιοσύνης με αυτό που λέμε ηλεκτρονική δικαιοσύνη, γιατί η ελληνική δικαιοσύνη είχε μείνει σε χρόνια προηγούμενων δεκαετιών όσον αφορά την οργάνωσή της, αλλά και ως προς τον τρόπο που ολοκληρωνόταν η έκδοση των αποφάσεων», συμπλήρωσε.

Και κατέληξε: «Μεγάλη σημασία σε αυτήν τη διαδικασία έχει η εισαγωγή των νέων πληροφοριακών συστημάτων. Χωρίς τις νέες πληροφορίες στην απονομή δικαιοσύνης και στην οργάνωση των δικαστηρίων δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτάχυνση των διαδικασιών».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης (CEPEJ), Georg Stawa, ο κ. Daniele Dotto εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανώτατα στελέχη του υπουργείου Συνταγματικών Υποθέσεων, Μεταρρυθμίσεων και Δικαιοσύνης της Αυστρίας και ο μόνιμος εμπειρογνώμονας της Αυστριακής Τεχνικής Βοήθειας στη χώρα μας, Dr. Günther Walchshofer.

Αποδοκίμασαν τον Καμμένο – «Απάντησε» με μήνυση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις